De ce IT-iștii preferă să închirieze?

Advertorial
Joi, 27 Octombrie 2022, ora 17:17
14549 citiri
De ce IT-iștii preferă să închirieze?
FOTO: spatzioo.ro

CUPRINS:

TREI motive principale pentru care IT-iștii preferă să închirieze:

1. Orientarea spre alte investiții

2. Stil de viață

3. Siguranță și opțiuni smart home

Alege să închiriezi simplu și rapid cu SPATZIOO.ro

În România, mulți oameni încă trăiesc dominați de concepția conform căreia cu greu mai poți construi un business care să-ți aducă satisfacție pe plan financiar. Însă, în prezent, noua generație care își desfășoară activitatea în sectorul IT a început să contrazică această convingere.

În ultimii ani, IT-iștii din România au cunoscut un real succes financiar, iar munca lor a avut o contribuție semnificativă la creșterea economiei țării.

În cel de-al treilea trimestru al anului 2021, cei aproape 212.000 de angajați din sectorul IT&C au adus o contribuție de 6,7% la formarea PIB-ului, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

În comparație, în același trimestru al anului 2021, industria construcțiilor a avut o contribuție mai mică la formarea PIB, mai exact, de 5,2%.

Totodată, tot mai mulți români care activează în sectorul IT au început să-și facă simțită prezența și în domeniul imobiliarelor. Tânăra generație pune preț pe confort, motiv pentru care alege să-și direcționeze câștigurile pe piața imobiliară rezidențială.

Totuși, IT-iștii sunt extrem de chibzuiți în ceea ce privește investițiile financiare, astfel că majoritatea aleg să locuiască în apartamente închiriate și să-și investească banii în alte domenii care ar putea să le genereze un profit mai mare sau care le-ar putea aduce plusvaloare pe plan personal.

TREI motive pentru care IT-iștii preferă să închirieze

1. Orientarea spre alte investiții

IT-iștii cumpără întotdeauna proprietăți, însă nu pentru a locui în ele, ci pentru a le închiria. Astfel, aceștia aleg să facă o investiție inteligentă care să le generează un venit lunar pasiv. Dacă ar alege să investească în propria lor locuință, ar bloca o sumă de bani uriașă într-un bun care, în timp, s-ar putea să nu se mai plieze nevoilor lor.

Sectorul în care ei activează este unul extrem de complex și se află într-o continuă schimbare. Aceste schimbări au un mare impact și asupra rolurilor pe care angajații le au în cadrul marilor companii. Cei care sunt la curent cu toate trendurile din industria IT au mereu posibilitatea de a avansa, iar această promovare poate atrage după sine și necesitatea schimbării mediului de lucru.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în București, unul din 10 angajați lucrează în sectorul IT.

În 2020, numărul angajaților în sectorul IT&C a ajuns la 220.000 și reprezintă 4% din efectivul salariaților din economie. Zonele care concentrează cel mai mare număr de salariați din acest sector sunt București, Cluj, Iași, Timiș și Brașov.

Având în vedere aceste date, IT-iștii pot avea mereu în vedere schimbarea locului de muncă și deplasarea într-un alt oraș cu potențial de dezvoltare mai ridicat. Prin urmare, pentru ei este mai rentabil să închirieze, decât să cumpere un apartament la care ar putea fi nevoiți să renunțe din cauza planurilor profesionale.

Altfel spus, IT-iștii preferă să închirieze, întrucât le este mai ușor să renunțe la o chirie, decât să vândă un apartament pe care îl dețin și pe care cel mai probabil l-au achiziționat cu gândul de a locui o parte din viața lor în el.

2. Stil de viață

Unele companii din România și din străinătate au început să renunțe la convențiile tradiționale ale muncii într-un birou. În acest moment, IT-ul se numără printre primele industrii cu cei mai mulți angajați care lucrează în regim remote, fiind unul din domeniile în care prezența fizică la birou nu este obligatorie. Astfel, persoanele care activează în acest sector petrec foarte mult timp lucrând de acasă, motiv pentru care au nevoie ca apartamentul și chiar locația amplasamentului în care locuiesc să le satisfacă o serie de nevoi personale.

Munca din confortul apartamentului oferă angajaților mai mult timp liber pe care îl pot investi în scopuri personale, însă este important ca aceștia să dispună de un spațiu special amenajat, corespunzător unui birou.

Unul dintre ansamblurile rezidențiale care oferă condiții impecabile pentru zilele în care chiriașii lucrează de acasă este Luxuria Residence, un complex situat în noul pol de business al Bucureștiului. Dezvoltat de IMPACT Developer & Contractor, Luxuria Residence este primul proiect rezidențial din țară certificat cu BREEAM Excellent.

De închirierea apartamentelor aflate în acest complex rezidențial se ocupă SPATZIOO. Brokerul oficial pentru închirieri rezidențiale se ocupă de întreaga logistică de închiriere a unui apartament: pregătește toate materialele pentru listarea proprietății spre închiriere, găsește chiriașul și monitorizează plata chiriei.

Astfel, prin intermediul platformei web SPATZIOO.ro, pune la dispoziția clienților săi o serie de apartamente de închiriat, iar unele dintre ele au și Home Office integrat.

Fiind poziționate S-E, S-V, apartamentele cu zonă de Home Office facilitează pătrunderea luminii naturale, un aspect important de luat în calcul de către cei care își petrec o mare parte din timp la birou.

Un alt avantaj al închirierii în acest complex rezidențial este locația strategică din zona Domenii Expoziției. Orice întâlnire de afaceri poate fi la câteva minute distanță, uneori chiar și la câțiva pași de mers pe jos. Totodată, cei care s-au săturat de biroul din apartament și vor să socializeze au la dispoziție o zona de networking chiar în interiorul complexului Luxuria.

3. Siguranță și opțiuni SMART HOME la îndemâna chiriașilor

Întrucât IT-iștii sunt mereu în pas cu noile tehnologii este normal ca aceștia să-și dorească să locuiască într-un apartament care dispune de dispozitive smart.

Totuși, dacă ar alege să echipeze un apartament pe care îl dețin cu dispozitive de ultimă generație, suma investită ar putea fi pierdută în cazul vânzării.

Chiriașii din Luxuria Residence pot opta pentru dotarea apartamentelor cu noile tehnologii smart home. Datorită unei unități de control wireless, aceștia ar putea controla toate dispozitivele smart instalate în casă. Printre modulele opționale cu care ar putea fi dotate apartamentele se numără prizele inteligente, detectorii de fum și inundație, senzorii de temperatură și mișcare, jaluzelele automatizate, termostatele wifi și AI.

În plus, noile sisteme inteligente oferă chiriașilor un plus de siguranță. Fiecare apartament este dotat cu videointerfon, iar accesul în interiorul ansamblului se poate face doar cu ajutorul cardului individual sau cu acceptul recepției. Nu în ultimul rând, accesul auto în ansamblul Luxuria Residence se face controlat prin porți sau bariere, cu supraveghere video sau pază umană.

Alege să închiriezi simplu și rapid cu SPATZIOO

SPATZIOO dorește să simplifice mutarea într-o nouă locuință și să ofere clienților săi mai mult timp liber, motiv pentru care a lansat o platformă web cu ajutorul căreia procesul de închiriere se desfășoară într-un ritm alert și fără prea multe bătăi de cap.

Așadar, nu mai sta pe gânduri, intră pe SPATIZOO.ro și alege închirierea apartamentului perfect pentru tine.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#it isti, #inchiriere casa, #inchiriere apartament , #inchirieri case