Spulberată în finală la Turneul Campioanelor, și-a păstrat simțul umorului: ”Final de an în fabrică” FOTO

Marti, 07 Noiembrie 2023, ora 13:06
2791 citiri
Spulberată în finală la Turneul Campioanelor, și-a păstrat simțul umorului: ”Final de an în fabrică” FOTO
Jessica Pegula

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek a câştigat în premieră Turneul Campioanelor (WTA Finals), după ce a învins-o fără drept de apel în finală, cu 6-1, 6-0, pe americanca Jessica Pegula, luni, la Cancun (Mexic).

În urma acestui succes, venit la o lună după victoria sa în turneul WTA 1.000 de la Beijing (China), Swiatek a revenit pe prima poziţie a clasamentului mondial, urmând să încheie sezonul în fotoliul de lider, pentru al doilea an consecutiv.

Ea a detronat-o pe Arina Sabalenka, pe care a eliminat-o în semifinalele competiţiei mexicane (6-3, 6-2), luându-şi astfel o dublă revanşă în faţa belarusei, care a învins-o pe Swiatek în aceeaşi fază la ediţia trecută a Turneului Campioanelor, iar apoi s-a instalat în fruntea ierarhiei WTA în septembrie 2023.

Iga Swiatek, în vârstă de 22 de ani, care îi succede franţuzoaicei Caroline Garcia în palmaresul acestui turneu care reuneşte cele mai bune opt jucătoare ale anului, a cucerit cu această ocazie al 17-lea titlu din cariera sa şi al şaselea de la debutul acestui sezon, în cursul căruia s-a impus în Grand Slam-ul de la Roland Garros.

În finala care trebuia să se dispute iniţial duminică, dar a fost amânată pentru din cauza ploii, campioana poloneză nu a întâmpinat nicio opoziţie din partea Jessicăi Pegula (29 ani, locul 5 WTA), pe care a învins-o pentru a şasea oară în nouă întâlniri directe.

Swiatek a reuşit de cinci ori break-ul şi a câştigat ultimele 11 ghemuri ale finalei, impunându-se în doar 59 de minute de joc.

În ciuda scorului categoric cu care a fost învinsă, Jessica Pegula și-a păstrat simțul umorului, cu o postare pe Instagram, în care amintește că a încheiat anul în fabrica de ”bagel”-uri (termen folosit pentru scorurile de 6-0) a polonezei Iga Swiatek.

Iga Swiatek a defilat în fața Soranei Cîrstea. Liderul WTA a predat o lecție de tenis
Iga Swiatek a defilat în fața Soranei Cîrstea. Liderul WTA a predat o lecție de tenis
Poloneza Iga Swiatek, liderul WTA, și Sorana Cîrstea, numărul 30 mondial, s-au întâlnit în turul trei al turneului de la Madrid. Meciul a curs într-o singură direcție, iar poloneza Iga...
Sorana Cîrstea joacă azi cu lidera mondială, la WTA Madrid. Ora de start a meciului
Sorana Cîrstea joacă azi cu lidera mondială, la WTA Madrid. Ora de start a meciului
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea o va înfrunta sâmbătă pe poloneza Iga Swiatek în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro....
#Jessica Pegula, #Turneul Campioanelor, #Iga Swiatek , #stiri tenis