"Specialul" Mourinho a lovit din nou: ce a declarat după calificarea în finala Europa League

Vineri, 19 Mai 2023, ora 09:55
2871 citiri
"Specialul" Mourinho a lovit din nou: ce a declarat după calificarea în finala Europa League
Jose Mourinho

Antrenorul echipei italiene de fotbal AS Roma, Jose Mourinho, a salutat calificarea elevilor săi în finala Europa League, joi seară, în faţa formaţiei germane Bayer Leverkusen, la un an după ce gruparea "giallorossa" a reuşit să câştige trofeul într-o altă competiţie continentală intercluburi, Europa Conference League.

"Această finală înseamnă mai mult decât finala de anul trecut (din Europa Conference League). Vedem o diferenţă de nivel la echipele împotriva cărora am jucat. Sunt echipe din Liga Campionilor. Această echipă din Leverkusen, de când a fost preluată de Xabi Alonso, este pe locul 3 sau 4 în Bundesliga.

Sevilla este în finală după ce a eliminat-o pe Manchester United în sferturi şi pe Juventus în semifinale. Nivelul acestei Europa League este foarte ridicat. Fizionomia meciului m-a forţat să rămân prudent. Pe Paulo Dybala l-aş fi introdus în joc dacă ar fi trebuit să disputăm prelungiri, el putea juca 30 de minute", a declarat Mourinho la finalul meciului de la Leverkusen.

"Pentru noi nu este niciodată simplu, este întotdeauna dificil. Am avut dificultăţi. Jucătorii mei sunt pur şi simplu fantastici. Suntem împreună de doi ani, iar mentalitatea acestei echipe este incredibilă. Această echipă are, de asemenea, un staff grozav. Apoi sunt, de asemenea, detaliile.

Povestea nu s-a terminat încă, tinerii găsesc mereu resurse. A fost un meci epic, cu o atmosferă excelentă. A fost un arbitru foarte bun, altfel meciul ar fi fost haotic. Sunt foarte mândru de jucătorii mei. Pentru mine, este o onoare să lucrez cu aceşti jucători", a adăugat tehnicianul lusitan.

AS Roma a remizat în deplasare cu Bayer Leverkusen (0-0), obţinând calificarea în finala Europa League graţie victoriei din meciul tur (1-0 pe Stadio Olimpico).

Italienii vor înfrunta în finala programată pe 31 mai, la Budapesta, formaţia spaniolă Sevilla FC, deţinătoarea recordului de trofee în această competiţie (6), ultimul dintre ele cucerit în 2020.

Super-performanță pentru boxul românesc. Cine e pugilista care va lupta pentru aur
Super-performanță pentru boxul românesc. Cine e pugilista care va lupta pentru aur
Lăcrămioara Perijoc s-a calificat, joi, în finala categoriei 54 kg a Campionatelor Europene de box de la Belgrad. Lăcrămioara Perijoc a învins-o în semifinale, cu decizie unanimă, pe...
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
România a calificat direct în finalele pentru medalii şase echipaje din cele 13 cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria), în urma curselor de joi. La...
#Jose Mourinho, #Europa League, #finala, #AS Roma, #sevilla , #stiri Europa League