Rabla pentru masini electrice - Guvernul da pana la 6 vouchere

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 15:19
1897 citiri
Rabla pentru masini electrice - Guvernul da pana la 6 vouchere
Foto: Antena 3

Cumparatorii romani care vor opta pentru achizitionarea unei masini electrice ar putea beneficia de sase vouchere prin programul "Rabla", a declarat, miercuri, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

"Avem o Ordonanta de Urgenta care acorda facilitati celui care va avea posibilitatea sa cumpere o masina electrica. In acest sens, am facut o propunere de transpunere a Directivei Europene. Astfel, in programul Rabla noi propunem sa introducem o facilitate, adica in cazul in care cineva sau o institutie publica sa primeasca un numar de sase tichete valorice pentru fiecare autoturism vechi dat spre casare. Conditia este sa cumpere o masina electrica.", a afirmat Borbely.

Totodata, oficialul a mentionat ca prin intermediul viitoarei Ordonante de Urgenta autoritatile care vor prefera sa cumpere masini electrice sau hibrid ar putea primi o reducere de pana la 25% din pretul masinii, suma fiind suportata din Fondul de Mediu.

"Se analizeaza posibilitatea ca in cazul in care aceste autoritati care achizitioneaza cu prioritate vehicule hibrid sau electrice sa primeasca o reducere de 25% din valoarea vehiculului, suma suportata din Fondul de Mediu. Vreau sa precizez ca aceasta facilitate nu poate fi cumulata cu cea referitoare la cele sase vouchere", a subliniat ministrul Mediului.

Laszlo Borbely a precizat ca ideea subventionarii masinilor electrice in valoare de 5.300 euro, raportat la tariful unui tichet de 3.800 lei inmultit cu sase tichete, va fi pusa in practica odata cu punerea la punct a unei infrastructuri specifice.

"Problema de fond este infrastructura. Va trebui sa vedem cum facem cu acest lucru, pentru ca sunt unele baterii care stau 8 ore la incarcat, iar altele care se incarca in 30 de minute, dar sunt mai scumpe. Infrastructura de care vorbesc poate fi realizata de orice firma. Orice propunere este binevenita", a spus Borbely.

Miercuri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a avut o intalnire cu directorul general al Grupului Dacia Renault, Jerome Olive, la sediul ministerului.

Tema discutiei a vizat modul in care cumparatorii de masini electrice ar putea beneficia de facilitati.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#Laszlo Borbely ministru Mediu, #masini electrice vouchere, #program rabla , #ministrul Mediului