Cine sunt sportivii nominalizați la premiile Laureus 2024

Luni, 26 Februarie 2024, ora 16:42
1117 citiri
Cine sunt sportivii nominalizați la premiile Laureus 2024
Aitana Bonmati FOTO facebook

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, săritorul suedez cu prăjina Armand Duplantis, fotbalistul argentinian Lionel Messi, atletul american Noah Lyles, jucătoarea spaniolă de fotbal Aitana Bonmati, pilotul olandez de Formula 1 Max Verstappen şi schioarea americană Mikaela Shiffrin se află printre nominalizaţii la Gala Premiilor Laureus ce va avea loc pe 22 aprilie la Madrid, informează EFE.

Nominalizaţii au fost anunţaţi luni de Academia Laureus World Sports, la Real Casa de Correos din Madrid, după votul reprezentanţilor media.

În acelaşi timp, echipa naţională de fotbal feminin a Spaniei, campioana mondială de anul trecut, se va lupta pentru a obţine trofeul de cea mai bună echipă a anului cu echipa europeană de Ryder Cup la golf, cu Manchester City, câştigătoarea Premier League şi a Ligii Campionilor la fotbal, cu echipa de Formula 1 Red Bull şi cu selecţionata de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en titre.

Fotbalistul englez Jude Bellingham, mijlocaşul echipei Real Madrid, aspiră la premiul revelaţia anului, categorie pentru care mai concurează fotbalista columbiană Linda Caicedo jucătoarea echipei feminine a clubului madrilen.

Oraşul Madrid va găzdui, pe 22 aprilie, gala de decernare a premiilor Laureus World Sports celor mai buni sportivi din lume în 2023.

Aceasta este cea de-a 25-a ediţie a galei anuale organizate de Academia Laureus pentru cei mai buni sportivi şi meritelor lor din cursul anului anterior, la nivel individual şi colectiv.

Academia a precizat că ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Palatul madrilen Cibeles, sediul Consiliului Local, şi va fi transmisă în direct.

Câştigătorii premiilor Laureus sunt selecţionaţi de către cei 69 de membri ai Academiei Laureus, "legende vii ale sportului care aduc un omagiu celor mai buni sportivi actuali" şi printre care se numără şi Nadia Comăneci.

Va fi pentru a cincea oară când Spania, după Barcelona (2006, 2007) şi Sevilla (2021, 2022), iar acum Madrid, va organiza gala, preluând ştafeta de la Paris, organizatorul din 2023, la care câştigători au fost fotbalistul argentinian Lionel Messi, atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce şi tenismanul spaniol Carlos Alcaraz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Djokovic, sfidare totală la Monaco. Huiduielile publicului l-au făcut mai puternic: Dedic victoria orchestrei!
Djokovic, sfidare totală la Monaco. Huiduielile publicului l-au făcut mai puternic: Dedic victoria orchestrei!
Novak Djokovic, liderul ATP și principalul favorit de la turneul din Monte Carlo, s-a calificat în sferturile de finală ale competiției din Monaco. Sârbul ce și-a luat revanșa cu Lorenzo...
Messi, bătut și eliminat în Liga Campionilor din America de Nord
Messi, bătut și eliminat în Liga Campionilor din America de Nord
Învinsă cu 2-1 la Fort Lauderdale (Florida) în prima manşă, Inter Miami trebuia să întoarcă rezultatul pentru a trece de CF Monterrey şi a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor...
#Laureus, #Aitana Bonmati, #messi, #premii, #djokovic, #nominalizare , #stiri fotbal