Cine sunt sportivii nominalizați la premiile Laureus 2024

Luni, 26 Februarie 2024, ora 16:42
1186 citiri
Cine sunt sportivii nominalizați la premiile Laureus 2024
Aitana Bonmati FOTO facebook

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, săritorul suedez cu prăjina Armand Duplantis, fotbalistul argentinian Lionel Messi, atletul american Noah Lyles, jucătoarea spaniolă de fotbal Aitana Bonmati, pilotul olandez de Formula 1 Max Verstappen şi schioarea americană Mikaela Shiffrin se află printre nominalizaţii la Gala Premiilor Laureus ce va avea loc pe 22 aprilie la Madrid, informează EFE.

Nominalizaţii au fost anunţaţi luni de Academia Laureus World Sports, la Real Casa de Correos din Madrid, după votul reprezentanţilor media.

În acelaşi timp, echipa naţională de fotbal feminin a Spaniei, campioana mondială de anul trecut, se va lupta pentru a obţine trofeul de cea mai bună echipă a anului cu echipa europeană de Ryder Cup la golf, cu Manchester City, câştigătoarea Premier League şi a Ligii Campionilor la fotbal, cu echipa de Formula 1 Red Bull şi cu selecţionata de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en titre.

Fotbalistul englez Jude Bellingham, mijlocaşul echipei Real Madrid, aspiră la premiul revelaţia anului, categorie pentru care mai concurează fotbalista columbiană Linda Caicedo jucătoarea echipei feminine a clubului madrilen.

Oraşul Madrid va găzdui, pe 22 aprilie, gala de decernare a premiilor Laureus World Sports celor mai buni sportivi din lume în 2023.

Aceasta este cea de-a 25-a ediţie a galei anuale organizate de Academia Laureus pentru cei mai buni sportivi şi meritelor lor din cursul anului anterior, la nivel individual şi colectiv.

Academia a precizat că ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Palatul madrilen Cibeles, sediul Consiliului Local, şi va fi transmisă în direct.

Câştigătorii premiilor Laureus sunt selecţionaţi de către cei 69 de membri ai Academiei Laureus, "legende vii ale sportului care aduc un omagiu celor mai buni sportivi actuali" şi printre care se numără şi Nadia Comăneci.

Va fi pentru a cincea oară când Spania, după Barcelona (2006, 2007) şi Sevilla (2021, 2022), iar acum Madrid, va organiza gala, preluând ştafeta de la Paris, organizatorul din 2023, la care câştigători au fost fotbalistul argentinian Lionel Messi, atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce şi tenismanul spaniol Carlos Alcaraz.

Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Încă un premiu pentru Novak Djokovic. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a fost desemnat Sportivul Anului, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#Laureus, #Aitana Bonmati, #messi, #premii, #djokovic, #nominalizare , #stiri fotbal