Ziare.com

Modificare importanta a Regulamentului Ligii 1: Licenta a devenit facultativa

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 08:26

   

Modificare importanta a Regulamentului Ligii 1: Licenta a devenit facultativa
Comitetul Executiv al FRF a aprobat, luni, modificarea Regulamentului Ligii 1, licenta devenind mai mult sau mai putin facultativa.

Concret, daca pana acum formatiile care nu obtineau licenta pentru Liga 1 nu avea voie sa evolueze in prima divizie, fiind fie retrogradate, fie interzicandu-li-se dreptul de a promova, de acum inainte ele vor putea fi cel mult depunctate.

Noile sanctiuni pentru cluburile care nu obtin licenta sunt amenzile, care pot merge pana la 100.000 de lei, si depunctarea, care poate ajunge pana la 6 puncte.

Cum licentierea a fost introdusa pentru a obliga echipele sa isi plateasca datoriile, prin modificarea regulamentului se deschide o adevarata Cutie a Pandorei, dupa cum avertizeaza si presedintele sindicatului fotbalistilor.

"Se va crea o nebunie! Vor fi echipe care nu isi vor plati datoriile si care vor incepe campionatul cu minus de puncte. Exista si riscul ca echipele sa nu-si mai plateasca jucatorii", a declarat presedintele AFAN, Emilian Hulubei, la DolceSport.

Modificarea regulamentului a fost sustinuta atat de presedintele FRF, Razvan Burleanu, cat si de cel al LPF, Gibo Iorgulescu.

Licenta ramane obligatorie doar pentru formatiile care vor sa joace in competitiile europene, UEFA excluzand din competitii cluburile care nu pot dovedi ca si-au achitat datoriile.

M.D.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1623 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor