Drama romanului comparat cu Messi

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 08:00
3584 citiri
Drama romanului comparat cu Messi

Fotbalistul roman comparat cu marele Lionel Messi in perioada junioratului, Florentin Matei, traieste o adevarata drama, el nereusind sa isi gaseasca o echipa de aproape jumatate de an.

Povestea lui "Messi al Romaniei" este una fantastica. Sportivul a impresionat pe toata lumea inca de la 14-15 ani, fiind chemat si la nationalele de juniori. La 16 ani a fost cumparat de Steaua si a primit un contract la care viseaza si multi jucatori din prima liga - 3.000 de euro pe luna.

Monitorizat de toate cluburile importante din Europa, la 17 ani a debutat si la echipa mare a Stelei iar viitorul parea mai mult decat luminos.

Numai ca ceva s-a rupt in acel moment si Matei si-a stopat evolutia. Nu si-a imbunatatit jocul si a ramas la fel de firav din punct de vedere fizic. A fost imprumutat la Unirea Urziceni, inainte ca echipa sa se desfiinteze, dupa care a fost pur si simplu dat afara de la Steaua.

Soarta i-a suras din nou, el semnand un contract cu italienii de la Cesena. Intelegerea era valabila un an, cu posibilitatea de prelungire pe alti patru. Trimis la echipa de tineret a "calutilor de mare", Matei a dezamagit din nou si, in vara, a fost lasat sa plece.

"Florentin Matei este mai firav decat eram eu la aceeasi varsta, insa mai talentat decat mine", spunea Mutu in momentul transferului la Cesena.

Ajuns la 19 ani, "Messi de Romania" incearca cu disperare sa isi gaseasca o echipa in strainatate. A dat probe de joc la Eintracht Frankfurt, de unde a plecat cu coada intre picioare neputand sa "duca" din punct de vedere fizici nici macar un antrenament.

Anterior, el fusese in probe la AC Milan si Fiorentina, plecand in acelasi mod si de la echipele italiene.

Acum, Florentin Matei a ajuns tocmai in Corsica, la Bastia, acolo unde da, din nou, probe de joc in speranta obtinerii unui contract de profesionist.

Sansele sunt insa minime, parametrii fizici ai mijlocasului fiind la pamanat dupa luni bune in care s-a antrenat mai mult singur decat in cadrul organizat si dupa un program de club profesionist.

M.D.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#Florentin Matei cariera, #Florentin Matei Bastia, #Florentin Matei Messi Romania , #stiri Lionel Messi