Iti cauti un loc de munca? Afla unde se fac angajari

Miercuri, 25 August 2010, ora 09:48
2731 citiri
Iti cauti un loc de munca? Afla unde se fac angajari
Foto: Arhiva

Daca te numeri printre persoanele care isi cauta un loc de munca, vestile sunt bune. Anul acesta se vor face angajari in sectoarele IT, productie si vanzari de bunuri de larg consum si industria energetica, potrivit unui studiu.

"Este un semnal pozitiv venit din partea multinationalelor. Procentul de 50% este unul foarte bun. El reprezinta atat inlocuirea plecarilor naturale, cat si extinderea anumitor linii de business", a declarat Oana Datki, country manager Consulteam Romania, reprezentantul pe piata locala al Mercer, compania care s-a ocupat de studiu, arata Gandul.

Datki spune ca este normal ca directorii si actionarii sa caute noi modalitati de a eficientiza activitatea, de a reduce costurile si de a creste productivitatea. "In acelasi timp insa, ei sunt constienti ca acest lucru nu este posibil fara noi angajati. Au nevoie de noi angajati pentru a se dezvolta", a adaugat Datki.

Vezi ce multinationale cresc salariile, chiar si in criza

Oracle si HP se numara printre companiile care au scos la bataie cateva sute de posturi. Generated Solutions (CGS) angajeaza 500 de persoane, iar si Genpact, firma specializata pe outsourcing, este o alta companie care face angajari in aceasta perioada.

"In urmatoarele luni, echipa noastra se va extinde cu cateva sute de pozitii: 80% la nivel de entry si middle management level si 20% pozitii manageriale. Viitorii angajati vor trebui sa fie vorbitori de limbi straine precum engleza, franceza, italiana, spaniola, germana, portugheza si olandeza", a declarat Olga Botusan, manager recrutare Europa in cadrul Genpact.

"Companiile din productie cauta personal si, daca revenirea economica la nivel continental continua cu acelasi ritm ca pana in prezent, este posibil ca necesarul de personal sa creasca pana la finele anului", a spus Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis, companie specializata pe leasingul de personal.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#anajagari perioada criza, #angajari domenii , #angajari