Peste 70% dintre romani nu cred ca pot avansa daca muncesc mai mult

Duminica, 12 Iulie 2009, ora 07:59
1770 citiri
Peste 70% dintre romani nu cred ca pot avansa daca muncesc mai mult

Romanii nu mai cred ca pot face progrese in cariera daca muncesc din greu. Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat de Gallup.

Astfel, in aprilie 2009, doar 39% din respondentii romani au mai declarat ca pot ajunge in frunte muncind din greu, de aproape doua ori mai putini decat in urma cu doi ani, cand 71% din romani erau convinsi ca avansarea in cariera este strans legata de munca depusa.

Astazi, 54% dintre romani nu cred ca pot ajunge in frunte daca muncesc mai mult, spre deosebire de 24% in 2005 si 32% in 2007, se arata in studiu.

Dintre persoanele neincrezatoare in existenta unei legaturi directe intre volumul de munca si avansarea in cariera, 73% sustin ca o nivelul de trai li se va inrautati in viitorul apropiat in timp ce 63% intrevad o inrautatire a situatiei economice in 2009.

In urma cu patru ani, romanii care nu credeau ca pot obtine un post mai bun daca muncesc mai mult au raspuns in proportie de 49% ca li se va inrautati nivelul de trai, iar 53% s-au aratat neincrezatori in viitorul economic al Romaniei.

De partea cealalta, mai putin de o treime (28%) dintre romanii care mai spera sa poata avansa daca muncesc din greu se tem ca nivelul lor de trai va scadea, in vreme ce 37% iau in calcul o inrautatire a situatiei economice din prezent.

Intrebati despre coruptie, 60% dintre cei care nu cred ca pot ajunge in frunte muncind din greu condamna gradul ridicat de raspandire din mediul de afaceri, iar 59% s-au declarat convinsi ca coruptia domina mediul guvernamental. Fata de 2007, procentele au crescut de la 38% in cazul coruptiei din sanul Guvernului, respectiv 37% in cazul mediului de afaceri.

Daca in urma cu doi ani, 63% dintre romanii care munceau din greu pentru a avansa in cariera erau convinsi ca coruptia este raspandita uniform in mediul de afaceri, acum doar 41% dintre acestia mai considera acelasi lucru. In ceea ce priveste raspandirea coruptiei la nivel guvernamental, procentele au scazut de la 62% in 2007, la 41% in aprilie 2009.

Studiul a fost efectuat in intervalul iulie 2005-aprilie 2009, pe un esantion de 1.000 de persoane adulte. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3,75%.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Gallup, #studiu, #cariera, #munca , #anunturi
Comentarii
T
TZEPERDEL CEL BUN
rank 1
de douazeci de ani toate sondajele de opinie, arata ca peste 60% din romani cred ca ne indreptam intr o directzie gresita...