Ai prea multe sarcini la job? Iata cum te poti organiza

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 08:00
4364 citiri
Ai prea multe sarcini la job? Iata cum te poti organiza

Daca ai un job stresant, care iti consuma toata energia in timpul orelor petrecute la birou, cu siguranta productivitatea ta va fi afectata. Tocmai de aceea, este bine sa-ti impui anumite reguli, pentru ca eficienta ta sa nu fie afectata.

O auto-organizare va fi, intotodeaua, mai eficienta decat o indeplinire a sarcinilor haotica. Astfel, daca vrei sa faci fata cu brio sarcinilor de la locul de munca, urmeaza cele zece sfaturi date de Forbes.

1. Fereste-te de multitasking!

Suna contraintuitiv, nu? Adevarul este ca suntem mai productivi daca ne concentram atentia, pret de cateva ore, pe un singur subiect, iar atunci cand terminam ne apucam de altul. Decat sa faci mai multe lucruri deodata si, intr-un final, sa nu-ti reusesca niciunul cum ar trebui, mai bine le faci pe rand.

2. Stai departe de tehnologie

Tehnologia este un slujitor minunat, dar te poate incurca teribil. Raspunde la email sau la telefon doar daca stii ca nu dureaza mai mult de doua minute. Altfel, daca iti vei intrerupe activitatea mai mult timp, vei risca sa te reacomodezi greoi la task-ul la care lucrai si, de fiecare data, va trebui sa o iei de la inceput.

Scapa de alertele care clipesc enervant pe computer de fiecare data cand primesti un nou email si da telefonul pe silentios.

3. Odihneste-ti creierul!

Nu trebuie sa stai in pozitia lotus si sa canti atunci cand te simti epuizat, dar trebuie sa iei pauza, cateva minute, de mai multe ori pe zi, pentru a te calma si clarifica ce ai minte.

Plimba-te putin in jurul cladirii de birou, la aer, sau departeaza-te de ecranul computerului! Te poate ajuta sa ai mintea mai limpede si sa fii mai concentrat.

4. Elimina intalnirile inutile!

Comunicarea fata in fata este esentiala, pe cand cea prin e-mail este plina de interpretari gresite. Dar, daca esti contra-timp, trebuie sa fii nemilos cu privire la intalnirile inutile. Evita orice intalnire care nu este cu adevarat necesara.

5. Invata sa spui "nu"!

Desi este un cuvand format din numai doua litere, este unul dintre cel mai greu de pronuntat. Insa, cand timpul de preseaza, poti sa spui "nu" unor probleme ce suporta amanare. De asemenea, poti apela la varianta mai lunga "nu acum, nu am timp".

6. Renunta la retele sociale!

Daca nu ai nevoie de ele pentru locul de munca, poti renunta la a-ti verifica contul de Facebook, Twitter sau Linkdin, facand asta acasa, in timpul liber.

7. Fa o lista a prioritatilor!

Realizand o lista cu sarcinile pe care le ai de indeplinit, vei reusi sa nu omiti nimic din ce ai de facut. De asemenea, este important sa o realizezi in functie de ordinea importantei task-urilor sau in functie de deadline-uri. In momentul in care termini ceva de pe lista, marcheaza acest lucru, ca sa stii ce mai ramane de facut.

8. Cunoaste-ti angajamentele!

Este bine sa stii foarte bine ce te-ai angajat sa faci atunci cand ai acceptat jobul, ca sa poti face diferenta daca ceea ce ti s-a dat de facut intra in sarcinile tale sau nu.

9. Fa-ti curat pe birou!

Mediul in care lucrezi este mai important decat crezi. Acorda 15 minute in fiecare zi de lucru pentru a-ti curata biroul. Arunca la cosul de gunoi tot ce nu-ti mai foloseste si nu lasa nici macar o bucata de hartie in aria ta vizuala, daca ea nu te ajuta in a-ti indeplini sarcina. Obiectele in plus iti pot distrage atentia si iti vei peirde din concentrare.

10. Gandeste-te la lucruri creative!

Lasa-ti timp liber special pentru a te gandi la noi strategii, noi produse, noi metode de a genera venituri pentru companie. In tot acest rastimp, inchide soneria telefonului, inchide usa de la birou si evita sa raspunzi la e-mail.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#organizare sarcini loc munca, #organizare taskuri job, #organizare munca eficient , #cariera