Tremura Olanda degeaba in fata "codului portocaliu" dat din cauza romanilor? Cati imigranti au sosit

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 07:51
3252 citiri
Tremura Olanda degeaba in fata "codului portocaliu" dat din cauza romanilor? Cati imigranti au sosit
Foto: Wikipedia

Doar 143 de romani si bulgari au ajuns in Olanda dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii, care a avut loc la 1 ianuarie 2014, potrivit datelor oficiale ale Ministerului de Externe.

In total, de la inceputul anului pana in prezent, au fost inregistrate 3.040 de cereri noi pentru obtinerea unui numar de identificare fiscala, arata DutchNews.nl.

Aproape o treime dintre imigrantii noi au sosit din Polonia, 199 din Belgia si 187 apartin natiunilor de origine germana.

Cifrele oficiale vor linisti oficialii olandezi care s-au panicat in legatura cu est-europenii care ar putea sa ii "invadeze".

Olandezii erau gata sa declare cod portocaliu de imigranti: Cati romani s-au dus pana acum

Ministrul Afacerilor Sociale, Lodewijk Asscher, este unul dintre ei. El a precizat, anul trecut, ca tara sa va asista la un "tsunami" de romani si bulgari dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii, de la 1 ianuarie 2014.

Mai mult, oficialul a afirmat ca ar trebui instituit "cod portocaliu" in ceea ce priveste imigratia lor. O asemenea alerta este instituita atunci cand apele raurilor ating un nivel alarmant de mare.

In septembrie 2013, un sondaj efectuat de Maurice de Hond arata ca aproximativ 81 la suta din olandezi se opuneau deschiderii frontierelor pentru romani si bulgari din 2014.

Potrivit unui alt studiu, publicat la 3 decembrie, 8 din 10 olandezi cred ca este necesar ca frontierele tarii lor sa ramana inchise pentru romani si bulgari.

Similar, tabloidele britanice si unii politicieni de la Londra, in frunte cu liderul partidului extremist UKIP, Nigel Farage, au dus o campanie dura in ultimele luni impotriva romanilor si bulgarilor, ei avertizand ca cele doua natiuni vor "navali" in Regat dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii, la 1 ianuarie 2014.

Noul plan al lui David Cameron pentru a limita "hoardele" de imigranti: Nu stii engleza, nu primesti bani

Insa situatia a fost exact pe dos, avand in vedere ca in primele zile din noul an au ajuns doar cativa romani.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#romani munca Olanda, #imigranti romani olanda, #romani Olanda , #munca strainatate