Farmacistii, inginerii si asistentele medicale, la mare cautare

Marti, 10 Martie 2009, ora 21:00
3292 citiri
Farmacistii, inginerii si asistentele medicale, la mare cautare

Chiar si lovita din plin de criza, pe piata de munca americana sunt la mare cautare acum farmacistii, inginerii si asistentele medicale.

Si, cu toate ca este greu de crezut, chiar si unele banci din SUA sunt in cautare de personal pentru angajare, cel putin pentru departamentele de IT.

In timp ce recesiunea pe piata americana a "revendicat" 4,4 milioane de locuri de munca, economia a creat altele, multe din ele pentru cei cu inalta calificare si pentru profesionisti specializati, dupa cum transmite AP.

Mai mult de 2 milioane de locuri de munca exista in prezent intr-o serie de sectoare industriale, dupa cum a auntat guvernul american. Insa cei care isi cauta de munca trebuie sa aiba grija.

In medie, aproape cinci persoane concureaza pentru fiecare loc nou de munca. Numarul de someri americani a crescut, ajungand la 12,5 milioane luna trecuta, de la 7 milioane cat erau la inceputul crizei.

In general, locuri de munca exista in prezent in domenii precum educatie, sanatate, dupa cum a raportat Departamentul Muncii din SUA, numai luna trecuta fiind adaugate inca 9.000 de noi locuri de munca. Dar dincolo de aceste domenii, americanii isi pot gasi locuri de munca intr-o varietate de sectoare.

Unele domenii unde se fac angajari, precum cele ce executa echipamente din domeniul energiei nucleare, nu au fost lovite asa de greu de recesiune. Chiar si unele companii din "miezul crizei" reusesc sa mai angajeze personal.

Bancile implicate recent in fuziuni, de exemplu, angajeaza specialisti in tehnologia informatiei pentru a ajuta la integrarea companiilor, a spus Tig Gilliam, director executiv al Adecco Group America de Nord, o firma de resurse umane, citat de Associated Press.

In plus, unele companii de creditare ipotecara, in special cele care niciodata nu au fost implicate in credite subprime sau alte credite exotice, recurg la angajari in aceste vremuri.

"Am fost ocupati", a spus Terry Schmidt, din cadrul Guild Ipoteca Co in California, companie care si-a dublat numarul de angajati, de la aproximativ 450 la 900 de angajati, in ultimul an si jumatate.

Pe de alta parte, se cauta si farmacisti. SUA are o populatie tot mai imbatranita, care ia tot mai multe medicamente, iar farmacistii petrec mai mult timp pentru a-i ajuta pacientii cu boli cronice sa isi administreze dozele. Exista o lipsa de farmacisti care ajunge la 6 la suta in spitale, in timp ce mai multe farmacii sunt, de asemenea, in cautarea de a angaja noi farmacisti si tehnicieni in domeniu.

Asistentele sunt alta categorie de angajati la mare cautare in prezent in America lovita de criza. Spitalele au nevoie de mai multe asistente tot pe motivul imbatranirii populatiei, fiind nevoie de noi angajate pentru a le inlocui pe cele aflate in prag de pensionare, a declarat Cheryl Peterson, director al Asociatiei asistentilor medicali americani. In ultima luna spitalele au dat anunturi pentru circa 7.000 de locuri de munca.

In plus, exista o mare cerere si de medici veterinari, in special pentru ingrijirea efectivelor de animale din zonele rurale, a declarat Dr. Ron DeHaven, din cadrul Asociatiei medicilor veterinari americani.

Guvernul este interesat, de asemenea, ca medicii veterinari sa inspecteze abatoarele si sa intreprinda masuri de siguranta alimentara, a spus el. Departamentul Muncii a aratat ca numarul de locuri de munca in domeniul veterinar va creste cu 35 la suta pana in 2016, a spus DeHaven.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#locuri munca SUA, #somaj SUA, #efecte criza financiara , #piata muncii