400.000 de romani au cate doua joburi

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 10:40
3020 citiri
400.000 de romani au cate doua joburi

Multi dintre bugetarii carora li s-au redus veniturile de catre Guvernul Boc s-au straduit si au reusit sa isi gaseasca joburi suplimentare cu care sa suplineasca banii pierduti.

Cei trimisi acasa in somaj tehnic fac "ciubucuri" pe unde apuca, iar femeile in concediu maternal lucreaza acasa, cateva ore zilnic, informeaza ProTV.

"Sunt angajati care vin din productie si isi doresc cam aceeasi zona. La call center avem part time, avem proiecte de leasing si trebuie sa acoperim un anumit schimb", a declarat Cristina Savuica, managing partner Lugera&Makler si membru HR Club.

De exemplu, Anghel Cocea, un operator de cazane in Combinatul Siderurgic din Galati care a intrat fortat in somaj tehnic urmand sa primeasca doar 75% din salariu, merge cu ziua la camp.

O alta mamica incearca sa faca rost de bani dupa ce statul i-a luat 15% din indemnizatia de crestere a copilului, chiar daca, in conformitate cu legea, nu are dreptul sa faca acest lucru. "Financiar e problema mea cum ma descurc, nu a statului. Cu drepturile de autor, cu sotul, cum m-as descurca si fara 8 milioane ale lor, ca sunt angajata pe salariul minim", a declarat ea pentru ProTV.

Ultimele date oficiale aratau ca sunt circa 400.000 de romani care au doua joburi legale, nepunandu-i la socoteala pe romanii care muncesc la negru.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#slujba suplimentara, #joburi suplimentare , #stiri joburi