Vedeta lui Manchester City care spune lucrurilor pe nume: "Sunt multe meciuri, dar și câștigăm foarte mult!"

Marti, 19 Decembrie 2023, ora 15:29
1402 citiri
Vedeta lui Manchester City care spune lucrurilor pe nume: "Sunt multe meciuri, dar și câștigăm foarte mult!"
Bernardo Silva

Fotbalistul echipei Manchester City, Bernardo Silva, a spus că numărul de meciuri pe care fotbaliştii de elită trebuie să le joace acum este "o nebunie", dar nu se pot plânge din cauza salariilor mari.

City, prezentă la Cupa Mondială a Cluburilor în calitate de campioană europeană, joacă, marţi, în semifinale cu Urawa Red Diamonds.

"Numărul de meciuri pe care le avem în zilele noastre este un pic nebunesc, mai ales că jucătorii nu au timp de odihnăi", a spus Silva.

"Riscul de accidentare a crescut destul de mult", a mai spus el.

Această competiţie este plasată între meciurile din Premier League de pe 16 şi 27 decembrie, la mai mult de 5.000 de kilometri distanţă.

"Nu am fost consultaţi, dar încercăm să ne facem treaba, să ne reprezentăm cluburile în cel mai bun mod posibil, precum şi pe cei care ne plătesc salariile şi pe fanii care ne susţin", a declarat mijlocaşul portughez Silva.

"În cele din urmă nu ne putem plânge pentru că noi câştigăm mulţi bani, dar, în opinia mea, pentru oamenii care iubesc jocul şi sunt distraţi de joc, dacă vom avea atâtea meciuri atât de mult timp, în cele din urmă meciurile îşi vor pierde energia şi intensitatea", a adăugat el.

Cupa Mondială a Cluburilor va fi extinsă la un turneu cu 32 de echipe începând din 2025, care va avea loc o dată la patru ani, în timpul verii - în loc de actualul eveniment anual mai restrâns de la mijlocul sezonului.

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, a declarat:"Nu sunt împotriva noilor competiţii. Sunt împotriva lipsei de timp pentru a recupera de la un an la altul.

"De asta mă plâng tot timpul. Pentru mine nu contează să joc la fiecare trei zile, şase zile, şapte zile. Este în regulă. Dar este foarte greu să termini sezonul şi apoi în trei săptămâni să reîncepi din nou şi să mergi în Asia, pentru a fi stabil din punct de vedere financiar, sau în Statele Unite. Este foarte, foarte greu, pentru noi şi mai ales pentru jucători. Pentru mine, lucrurile ar trebui să se schimbe. Dar cum să te schimbi când [după ce] termini sezonul, te duci în Statele Unite pentru a juca o altă competiţie? Aceasta este problema", a afirmat Guardiola.

Manchester City, victorie mare în lupta pentru titlu în Premier League
Manchester City, victorie mare în lupta pentru titlu în Premier League
Echipa engleză Manchester City a învins joi seara, în deplasare, scor 4-0, formaţia Brighton, în ultimul meci al etapei a 34-a din Premier League. „Cetăţenii” lui Guardiola nu au...
Vedeta lui Manchester City ar putea ajunge la Barcelona! Cât este clauza de reziliere
Vedeta lui Manchester City ar putea ajunge la Barcelona! Cât este clauza de reziliere
Eșecul celor de la Barcelona cu 3-2 în El Clasico împotriva celor de la Real Madrid a anulat în cea mai mare parte șansele catalanilor la titlu. Xavi va pleca de la cârma echipei la...
#manchester city, #bernardo silva, #Josep Guardiola , #Premier League