Maria Sara Popa, un nou rezultat excelent și un alt record. A învins trei jucătoare importante și privilegiate

Duminica, 17 Martie 2024, ora 16:54
4680 citiri
Maria Sara Popa, un nou rezultat excelent și un alt record. A învins trei jucătoare importante și privilegiate
Maria Sara Popa

Maria Sara Popa revine cu un nou rezultat excelent, de data aceasta pe suprafață hard, dovedind că este o jucătoare polivalentă.

La Santo Domingo (ITF W35, Republica Dominicană), Maria a ajuns până în semifinalele competiției și a stabilit un nou record. La 18 ani, 7 luni și 15 zile e cea mai tânără "tricoloră" care atinge penultimul act al unei competiții cu premii totale mai mari de $15000, disputate pe altă suprafață decât zgura, din martie 2010 încoace, conform freelancer-ului Daniel Radu.

Maria a trecut în primele tururi de Summer Curtis cu 6-2 6-0 și de Whitney Osuigwe (SUA, 21 de ani, 354 WTA, fostă 105 WTA și fost nr. 1 în ITF U18), scor 6-1 ret. În optimi a învins-o pe principala favorită, experimentata Ekaterina Makarova (167 WTA) cu 6-1 6-3, iar în sferturi pe Rasheeda McAdoo (SUA, 589 WTA) cu 4-6 6-2 6-0. A cedat în semifinale contra australiencei Maya Joint (17 ani, 331 WTA și nr. 20 în ITF U18), scor 3-6 2-6.

Este important să menționăm faptul că aceste tenismeme pe care le-a întâlnit sunt și au fost susținute masiv de federațiile din țările lor, de sponsori și de companii specializate în management sportiv, de la vârste fragede. Ele beneficiază de toate facilitățile, de Wild Card-uri în turnee importante și călătoresc cu un staff numeros, compus din antrenori, preparatori fizici, fizioterapeuți, psihologi sportivi și chiar nutriționiști. Popa nu l-a avut nici pe tatăl și antrenorul său la Santo Domingo și s-a lovit de multe ori de confuzia organizatorilor când o vedeau la turneu doar alături de Raul Popa, așteptându-se la mai multe persoane, după cum relata într-un interviu pentru as.ro.

Revenind, eleva Liceului cu Program Sportiv "Mircea Eliade" din București a acumulat 14 puncte WTA, grație acestui rezultat și va urca în jurul locului 439 pe data de 8 aprilie, fiindcă doar atunci i se vor adăuga punctele în clasamentul oficial. Maria Sara Popa a ocupat primul loc în ierarhia Tennis Europe U14 în mai 2019 și locul 9 în ITF Women's World Tennis Tour Rankings în aprilie 2022.

Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin
Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin
Jucătorul francez de tenis Richard Gasquet (116 ATP) a pierdut joi meciul cu numărul 1.000 al carierei sale, înclinându-se în două seturi, 6-2, 7-5, în faţa italianului Lorenzo Sonego (52...
Probleme pentru ultima adversară a lui Halep! A învins-o pe Simona, dar vrea să se retragă
Probleme pentru ultima adversară a lui Halep! A învins-o pe Simona, dar vrea să se retragă
Paula Badosa este ultima jucătoare cu care s-a confruntat Simona Halep pe care a învins-o după ce a pierdut primul set cu 6-1. Badosa a intrat la idei după meciul cu Halep și spune că vrea...
#maria sara popa, #tenis , #stiri tenis