Ziare.com

Ministrul Muncii: Vom plati cererile de rambursare pe POSDRU pana la sfarsitul anului

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 17:28

   

Ministrul Muncii: Vom plati cererile de rambursare pe POSDRU pana la sfarsitul anului
Statul va plati toate cererile de rambursare facute de beneficiari in cazul POSDRU, pana la sfarsitul anului, a declarat Mariana Campeanu, ministrul Muncii, miercuri seara.

"Auditul care a fost efectuat de Comisia Europeana, in aprilie 2012, a constatat ca s-au produs multe nereguli, inclusiv de sistem. Ne aflam intr-o faza de pre-suspendare, urmand ca Romania, in acest scrut interval de timp, sa repare toate neregulile din 2011, 2010, 2009", a declarat Campeanu, dupa sedinta de guvern.

Potrivit spuselor sale, s-a aprobat un memorandum, care include planul de masuri, ce a fost trimis la Comisia Europeana. "La comisia de audit urmatoare sa putem sa demonstram ca suntem capabili sa desfasuram toate operatiunile legate de POSDRU", a adaugat Campeanu.

Ministrul Muncii a subliniat faptul ca s-au deblocat platile catre beneficiari, incepand cu plata catre co-finantare si cu plata TVA.

"Pe masura ce vom gasi resurse, in continuare, ne propunem, pana la sfarsitul anului, sa platim de la bugetul de stat toate cererile de rambursare", a spus Campeanu.

In acest moment, exista 1.400 de cereri de rambursre, iar suma disponibila este de 390 de milioane de lei.

"Este un element favorabil noua, inseamna ca sistemul functioneaza, ca verificarea cererilor s-a facut si ca sistemul nostru functioneaza bine. Noi speram ca asta sa fie concluzia comisiei care va veni", a conchis ministrul Muncii.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1794 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

dupa ce criterii e stabilita ordinea platilor ??

iar golaneli ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor