Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”

Marti, 19 Martie 2024, ora 11:59
2482 citiri
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Încărcare mașină electrică FOTO/ Pixabay

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost cumpărate, în 2016, 39 de maşini electrice, iar în 2023 s-au achiziţionat peste 11.000 de autoturisme electrice.

„În România, la fabrica Ford, se va produce în curând primul autoturism electric. Este o veste extraordinară pentru mediu, este o veste extraordinară pentru calitatea aerului din România şi este o veste extraordinară, sunt convins, pentru economia românească în general. Asta nu înseamnă doar un aer mai curat, asta nu înseamnă că o să avem mai puţine noxe în atmosferă, dar asta înseamnă că banii pe care îi punem la dispoziţie, sumele cu care finanţăm programul Rabla Plus, vor rămâne în România. Este extrem de important ca aceşti bani să nu plece peste hotare, de multe ori, fie că finanţăm panouri fotovoltaice, fie că finanţăm autovehicule electrice, constatăm că de multe ori banii nu rămân nici în România şi nici măcar în Europa”, a anunţat Mircea Fechet, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la fabrica Ford Otosan Craiova.

El a prezentat evoluţia numărului maşinilor electrice achiziţionate de români în ultimii ani.

„În 2016, în România s-au achiziţionat doar 39 de maşini. Şi aceste cifre au tot crescut, în 2020 ajunsesem la peste 2.400, în 2021 am avut peste 10.000, în 2023 am avut peste 11.000. În toţi aceşti ani am finanţat peste 38.000 de autoturisme pur electrice. Sunt convins că unul dintre motivele principale pentru care românii au ales să achiziţioneze o maşină electrică a fost şi faptul că AFM-ul, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, acordă această bonificaţie”, a declarat ministrul Mediului.

Subvenții uriașe prin programul Rabla

În 2024, românii care vor să achiziționeze o mașină complet electrică, pot primi o sumă impresionantă de bani, indiferent dacă au o mașină veche de casat sau nu.

Prima prima de casare a fost majorată la 120.000 de lei și practic devine primă de achiziție a unui autovehicol complet electric, deoarece casarea mașinii vechi nu mai este obligatorie.

Quarterly Report - Editia 4

Volkswagen vrea să dezvolte un vehicul electric low cost. Când va fi gata și cât va costa
Volkswagen vrea să dezvolte un vehicul electric low cost. Când va fi gata și cât va costa
Pentru a concura cu rivalii din China, Volkswagen AG va dezvolta un vehicul electric low-cost, a anunţat marţi, 28 mai, cel mai mare producător auto european, după ce discuţiile cu Renault au...
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Anul acesta, o noapte de cazare pe litoralul românesc va costa aproximativ 500 de lei, iar cele mai populare destinaţii de la Marea Neagră ramân Eforie Nord şi Mamaia „Preţurile din...
#masina electrica, #programul rabla 2024, #Ford Romania, #Ministerul Mediului , #masina electrica