Reprezentantii centralei de la Cernavoda se apara de acuzatiile din presa (Video)

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 12:23
1967 citiri
Reprezentantii centralei de la Cernavoda se apara de acuzatiile din presa (Video)

Conducerea centralei de la Cernavoda a reactionat, miercuri, la acuzatiile aparute in presa, cum ca cele mai multe dintre lictatiile organizate de centrala au fost castigate de firme care au contracte de sponsorizare pentru PD-L, si a asigurat ca industria nucelara este una de varf si ca tot ce se intampla la Cernavoda este legal.

"Calitatea personalului de la Cernavoda este elementul care m-a convins ca e timpul sa intervin public. Daca luati industria nucleara in dezvoltarea ei, veti intalni doua evenimente: un accident la TMI, in 1979, si pe cel de la Cernobil, din 1986.

Dupa Cernobil a aparut conceptul de securitate nucleara si o organizatie internationala a operatorilor. Vedem ce se va intampla dupa Fukushima. Primele doua au fost evenimente ce s-au produs din eroare umana. Nu ne putem juca si sa punem in discutie capacitatea tehnica a centralei de la Cernavoda.

Nu stiu cum poate cineva sa se exprime asa despre capacitatea propriului popor. Industria nucleara este una de varf, iar la Cernavoda este o parte a elitei din Romania", a declarat M. Serban, reprezentant al conducerii centralei, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a tinut sa precizeze ca la Cernavoda se lucreaza pe strategii pe 5 ani si planuri de investitii ce acopera perioada 2004-2022, 2022 fiind un an in care se va face retehnologizarea Unitatii 1.

"Este o organizatie care si-a creat principii si valori. Nu poti sa ai o organizatie performanta, daca nu stabilesti principiile si valorile. Toate aceste exista in strategia pe 5 ani. CNE Cernavoda lucreaza pe bugete si programe", a completat el.

Declaratiile vin in contextul in care presa a comentat cum ca firmele care au cotizat la PD-L in ultima campanie electorala au reusit sa puna mana pe contracte cu Nuclearelectrica, operatorul reactoarelor nucleare 1 si 2.

Cotizantii PD-L se pare ca ar fi beneficiat de contracte pentru furnizare de rechizite sau pentru constructia unei piscine si a unui loc de joaca.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#centrala Cernavoda, #energie nucleara cernavoda , #energia nucleara
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Reprezentantul conducerii centralei nucleare vorbeste depre masuri de securitate iar presa insista ca "Cotizantii PD-L se pare ca ar fi beneficiat de contracte pentru furnizare de rechizite sau pentru constructia unei piscine si a unui oc de joaca."