Avionul solar a zburat cu o viteza record

Vineri, 20 Martie 2015, ora 08:38
4147 citiri
Avionul solar a zburat cu o viteza record
Foto: Times of India

Avionul Solar Impulse 2 a aterizat joi seara la Mandalay, al doilea oras ca marime din Myanmar (fosta Birmania), terminand in timp record a patra etapa a inconjurului lumii la bordul unui avion alimentat doar cu energie solara.

Aparatul de zbor a aterizat la ora locala 19:51 (13:51 GMT), dupa ce decolase cu 13 ore mai devreme din orasul indian Varanasi, aflat la circa 1.400 de kilometri distanta, transmite vineri AFP.

Zborul urma sa dureze 20 de ore, insa a fost mai rapid decat se prevazuse datorita vanturilor favorabile care au permis o viteza record.

In aceasta etapa, la comanda avionului s-a aflat pilotul elvetian Bertrand Piccard. "Un moment de care imi voi aduce aminte: aterizarea in Birmania", a scris Piccard pe Twitter la scurt timp dupa aterizarea la Mandalay, unde il asteptau sotia si fiica.

Premiera istorica: Un avion solar a plecat fara carburant intr-o calatorie in jurul Pamantului (Video)

SI2, plecat in 9 martie din Abu Dhabi, urmeaza sa parcurga in total 35.000 de kilometri numai cu energie solara, survoland doua oceane.

Inconjurul lumii va dura cinci luni, din care 25 de zile de zbor efectiv, iar punctul final va fi tot Abu Dhabi, la sfarsitul lui iulie sau inceputul lui august, incheie AFP.

TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#avion solar viteza record, #avion solar timp record , #energie solara