Dalai Lama: Salvati planeta!

Sambata, 14 August 2010, ora 20:00
1986 citiri
Dalai Lama: Salvati planeta!
foto: AFP

Dalai Lama, liderul spiritual al budistilor tibetani, a cerut sambata lansarea de urgenta a unui efort international concertat pentru protejarea planetei, afirmand ca incalzirea climatica ar putea fi cauza inundatiilor si alunecarilor de teren din Asia.

"Conform expertilor, aceste inundatii sunt neobisnuite, incendiile si temperaturile exagerate din Rusia la fel. Toate acestea arata un rau profund, provocat de o incalzire fara precedent a planetei si altor cauze legate de mediu", a spus Dalai Lama, citat de AFP.

"Este necesar un efort international concertat si rapid pentru a pastrara fragila noastre planeta", a adaugat el. Liderul religios tibetan s-a declarat "profund intristat" de pierderile de vieti omenesti si pagubele inregistrate in Pakistan, India si China si si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu incendiile din Rusia.

Imaginile dezastrului din Rusia

Intre 14 si 20 de milioane de persoane au fost afectate de inundatiile din Pakistan, unde ONU estimeaza ca si-au pierdut viata 1.600 de persoane, iar autoritatile au confirmat peste 1.300 de decese.

Alunecarile de teren produse la sfarsitul saptamanii trecute in provincia Gansu din nord-vestul Chinei s-au soldat cu 1.239 de morti si 505 disparuti, conform ultimului bilant anuntat sambata de autoritati.

In nordul Indiei, 189 de persoane au murit si alte 400 sunt date in continuare disparute, ca urmare a precipitatiilor si alunecarilor de teren care au devastat Leh, principalul oras din Ladakh, in noaptea de 5 august.

Despre incalzirea globala: Intrebari si raspunsuri

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#dalai lama inclazire globala, #China inundatii, #Pakistan inundatii, #Rusia incendii, #Dalai LamaTibet , #incalzire globala