Incalzirea globala afecteaza diferit femeile - europarlamentar francez

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 14:12
2027 citiri
Incalzirea globala afecteaza diferit femeile - europarlamentar francez

Europarlamentarii europeni sunt dezbinati de o propunere a unui coleg francez, care a inaintat un raport in care sustine ca femeile sunt afectate diferit de barbati de incalzirea globala, deci ar trebui adoptate politici diferite.

Politicienii europeni nu se pot pune acum de acord daca incalzirea globala este o chestiune feminista sau nu.

Femeile, sustine Nicole Kiil-Nielsen, "consuma mai responsabil decat barbatii si arata mai multa disponibilitate sa actioneze pentru a conserva mediul", intrucat sunt principalele responsabile de organizarea consumului intr-o gospodarie si ingrijirea copiilor, scrie Daily Mail.

Europarlamentarul francez sustine ca discriminarea femeilor poate fi inrautatita in tarile in curs de dezvoltare, daca politicile climatice nu iau in considerare discriminarea de gen.

Raportul intocmit de Nicole Kiil-Nielsen cere o cota de 40% femei in toate delegatiile UE implicate in negocierile climatice si in comitetele care aloca subventii pentru probleme de clima statelor membre. Europarlamentarul cere si initiative finantate de UE pentru a ajuta femeile sa se implice in politicile climatice, si ca UE sa inceapa sa adune data pe tema efectelor "de gen" ale schimbarii climatice.

Raportul a fost insa atacat tocmai de o femeie europarlamentar, britanica Marina Yannakoudakis, care l-a numit "nebunesc, nefondat si rau pentru femei".

Yannakoudakis a spus: "Acesta este genul de lucru care face ca UE in general si Comitetul sau pentru Drepturile Omului in special sa capete o reputatie proasta. De unde le-a venit ideea ca schimbarile climatice afecteaza femeile diferit decat pe barbati nu-mi dau seama. Ar fi comic daca persoanele din spatele raportului n-ar fi atat de onesti si propunerile sale nu ar fi atat de infatuate. Incalzirea globala nu este un complot masculin care sa le puna la pamant pe femei, din cate stiu eu, este acelasi lucru pentru barbati si femei. Cand ploua ne udam toti".

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#incalzire globala efecte femei, #incalzire globala femei europarlamentari , #incalzire globala