Se incinge Pamantul cand se va "trezi" Soarele?

Sambata, 05 Martie 2011, ora 11:41
2803 citiri
Se incinge Pamantul cand se va "trezi" Soarele?
Foto: io9.com

In ultimii ani, Soarele fost mai linistit. In ciuda exploziilor recente, astrul a fost destul de calm si a mentinut o temperatura scazuta pe planeta noastra. Lucrurile se vor schimba radical cand el se va "trezi".

Petele solare au fost mult mai rare, decat in ultimii 200 de ani. Activitatea solara in ansamblu este slaba. Se pare ca asa va si ramane pentru o perioada, conform io9.com.

Doua grupuri de cercetatori au lansat doua teorii contradictorii. Ambele, insa, sustin ca acest lucru este consecinta fluxului meridional. Este implicata aici plasma, care iese pe la Polul Nord si se duce spre Polul Sud al Soarelui.

Cei de la Institutul Indian pentru Cercetare si Stiintele Educatiei spun ca un flux rapid, la inceputul unui ciclu solar, urmat de unul lent, la sfarsitul aceluiasi ciclu, genereaza un camp magnetic polar slab. Acesta duce la un ciclu solar slab, la randul lui.

Cei de la Centrul spatial Marshall sunt de alta parere. Ei spun ca un flux slab, urmat de unul rapid, duc la incetinirea activitatii solare. Ambele teorii sunt greu de testat, fiind de o complexitate ridicata.

Dar un lucru este cert: nivelul scazut al activitatii solare nu va ramane astfel mereu. Acesta a dus la pastrarea unei temperaturi scazute pe Pamant, in ciuda gazelor cu efect de sera. Cand Soarele se va trezi, totul va deveni mai fierbinte pe Pamant.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#activitate solara ciclu soare, #eruptie explozie plasma, #temperatura incalzire globala , #incalzire globala
Comentarii
Poza Teetel
Teetel
rank 1
Cand Soarele se va trezi, totul va deveni mai fierbinte pe Pamant.