Panourile solare plutitoare (Galerie Foto - Video)

Duminica, 06 Martie 2011, ora 21:58
2901 citiri
Panourile solare plutitoare (Galerie Foto - Video)
Foto: News Discovery

Panourile solare ar putea fi amplasate pe apa, pana in 2012, tinand cont de lipsa unor terenuri adecvate, pentru amplasarea lor.

Ansambluri de panouri solare vor fi instalate pe suprafetele unor bazine de uz industrial sau agricol, precizeaza News Discovery.

Tehnologia este testata, in prezent, de cercetatorii de la compania israeliana Solaris Synergy si grupul francez EDF, in cadrul unui proiect numit AquaSun.

Solaris Synergy a instalat astfel de panouri solare plutitoare, care sunt conectate la sistemul energetic din Israel, Israel Electric Corporation - IEC.

Studiile au fost realizate de cercetatorii de la Institutul Arava, Centrul de Studii de mediu, proiectul facand parte din Natura Experimentum Capital, pentru dezvoltarea tehnologiilor neconventionale referitoare la sursele de energie regenerabile.

Astfel bazinele folosite pentru irigatii sau pentru racirea reactoarelor nucleare vor oferi suprafete largi, care vor putea fi utilizate pentru instalarea de panouri solare plutitoare, evitandu-se astfel ocuparea unor terenuri care ar putea avea alte utilizari.

In acelasi timp apa din bazine poate raci instalatia solara, evitandu-se astfel supraincalzirea care apare in cazul panourilor fotovoltaice care folosesc componente de siliciu.

Tehnologia este deja pusa la punct si presupune constructruirea unor ansambluri modulare, care dispun de un numar variabil de panouri solare, fiecare modul avand o putere de maximum 200 kW.

Primul ansamblu care va produce energie electrica neconventionala, folosind noua tehnologie de montare si plasare a panourilor solare, va fi construit si instalat anul acesta in sud-estul Frantei, pe suprafata unui lac de acumulare, al unei centrale hidroelectrice, pozitionarea exacta nefiind inca precizata de EDF.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#panouri solara plutitoare, #instala panouri solare apa , #panouri solare