Romanii se pregatesc pentru curatenia de toamna - incepe a patra editie "Romania Recicleaza"

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 11:46
6830 citiri
Romanii se pregatesc pentru curatenia de toamna - incepe a patra editie "Romania Recicleaza"

Asociatia Environ si Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB), in parteneriat cu autoritatile publice locale ii invita pe romanii sa participe la curatenia generala de toamna intr-o noua editie "Romania Recicleaza"!

Sub sloganul "DEEEgeaba pastrezi deseurile de echipamente electrice si electronice. Recicleaza-le si castigi premii pe loc!", cetatenii sunt incurajati sa predea spre reciclare aparatura electrica veche sau defecta si bateriile consumate, considerate cele mai periculoase deseuri municipale.

Cea de-a patra campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor uzate din gospodariile romanilor se va desfasura in perioada 3 0 septembrie - 30 noiembrie 2019, in mai multe localitati din tara.

Programul "Romania Recicleaza" isi propune sa mareasca nivelul de constientizare al populatiei privind importanta colectarii selective si sa potenteze cantitatea de DEEE-uri trimise catre reciclare.

In prima etapa a campaniei sunt inscrise deja 65 de localitati din toate judetele tarii, iar primariile care doresc sa se alature programului isi pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro.

"Este al patrulea sezon in care curatenia de toamna, respectiv primavara inseamna pentru noi, pentru autoritati si mai ales pentru cetateni o noua editie Romania Recicleaza. Oamenii asteapta sa revenim in localitatile lor, strang aparatura electrica veche si ii conving la randul lor pe ceilalti concetateni sa se alature campaniei - o dovada clara ca mecanismul campaniei functioneaza daca exista perseverenta.

Multe din parteneriatele create in urma cu un an isi arata acum roadele tocmai pentru ca localnicii sunt mai informati, au incredere in proiect si privesc colectarea selectiva si reciclarea ca pe un angajament comun - daca fiecare isi face partea, toata lumea are de castigat.

Sprijinul din partea autoritatilor este crucial, iar experienta celor trei editii ne-a confirmat ca rezultatele sunt direct proportionale cu gradul de implicare al acestora. Asadar, si de data aceasta reiteram primarilor invitatia de a se alatura miscarii nationale "Romania Recicleaza", in beneficiul comunitatii si mediului inconjurator, in general. " - a declarat Roxana Puia, Director Marketing Asociatia Environ.

Lansat in iunie 2018, "Romania Recicleaza" a devenit de la o editie la alta un program national functional de colectare - mii de romani au predat spre reciclare aparatura electrica veche si bateriile uzate si au fost recompensati pentru gestul lor.

In total, in cele 3 editii derulate au avut loc 162 de actiuni de colectare, in urma carora 250 de tone de DEEE-uri si baterii uzate au fost trimise spre reciclare.

Campania se adreseaza locuitorilor, persoane fizice din localitatile participante, instituind un mecanism de premiere pe loc a participantilor care predau aparatura veche sau defecta la punctele de colectare.

Pentru echipamentele de mari dimensiuni, cetatenii pot solicita ridicarea de la domiciliu prin Call Center la numarul 031.827.0000 sau e-mail pe adresa logistica@environ.ro.

Autoritatile publice care doresc sa se implice in program, pot transmite solicitarea pe adresa office@environ.ro sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.

Pot participa municipii, orase, localitati mari si mici, iar organizarea campaniilor de colectare a DEEE-urilor se realizeaza in baza unui protocol de colaborare.

Citeste si:
Cîțu se plânge că deputații și senatorii tremură de frig în parlament: "Încercaţi să vorbiţi cu primarul Bucureştiului"
Cîțu se plânge că deputații și senatorii tremură de frig în parlament: "Încercaţi să vorbiţi cu primarul Bucureştiului"
Preşedintele PNL și al Senatului, Florin Cîţu, a declarat joi, 9 decembrie, după ce a fost întrebat de ce este foarte frig în parlament, că situaţia este generată de problema furnizării...
Consecințele numirii omului lui Dan Voiculescu la CNAIR. "Consultantul Consitrans îşi face de cap"
Consecințele numirii omului lui Dan Voiculescu la CNAIR. "Consultantul Consitrans îşi face de cap"
Deputatul Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, îi cere actualului ministru, Sorin Grindeanu, să se ocupe de proiectele mari de investiţii. Drulă spune că în ultimele trei...