Vara asta bucurestenii scapa gratis de deseurile electrice!

Joi, 24 Iulie 2014, ora 19:35
3184 citiri
Vara asta bucurestenii scapa gratis de deseurile electrice!
Foto: Patrula de Reciclare

Vrei sa scapi de frigiderul vechi? Ai un televizor stricat sau o masina de spalat nefunctionala si nu stii ce sa faci cu ea? Pentru bucuresteni n-a fost niciodata mai usor sa colecteze selectiv deseurile electrice si si sa contribuie la protejarea mediului printr-un simplu apel telefonic!

De la becuri si baterii, pana la aparate electrice vechi sau uzate, toate aceste deseuri electrice si electronice (DEEE), aruncate la intamplare, polueaza foarte mult mediul inconjurator, ocupa spatiu in casa si aduna praf. De aceea, ele trebuie colectate selectiv si trimise la reciclare.

Ce contin si cat de periculoase sunt aparatele "de aruncat"

Daca pana acum nu stiai ce sa faci cu aparatele electrice vechi sau nu stiai unde le poti duce, acum ai toate informatiile la indemana! Asociatia RoRec a lansat un nou site ce include o harta cu geolocalizare unde poti vedea care sunt cele mai apropiate puncte de colectare a deseurilor electrice de mici dimensiuni, becuri sau baterii din cartierul tau.

Pentru deseurile de echipamente electrice de mari dimensiuni, grele sau voluminoase, bucurestenii au la dispozitie un serviciu gratuit de colectare a acestor aparate.

Ce amenda risti daca-ti lasi televizorul pe strada si ce spune legea

TelVerde 0800 444 800 este numarul de telefon apelabil gratuit, zilnic intre orele 9:00-17:00, la care suni si faci o comanda pentru ridicarea direct de la domiciliu a frigiderului vechi, masinii de spalat stricate sau a oricaror aparate electrocasnice de care vrei sa scapi corect si responsabil.

O echipa a Asociatiei RoRec va veni si va prelua gratuit deseurile in cel mai scurt timp posibil, asigurand inclusiv serviciul de manipulare, cat si pe cel de transport catre punctele de colectare specializate. Serviciul este destinat atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, pentru care se ofera documentele necesare de casare.

De ce sa colectam si reciclam bateriile uzate?

"Colectarea selectiva a deseurilor electrice - si a deseurilor in general - trebuie sa devina o obisnuinta; este ca spalatul pe dinti - nimeni nu asteapta un premiu pentru ca s-a spalat pe dinti. Stie doar ca a facut un gest normal, din respect pentru sine, pentru cei din jur, din dorinta de a fi sanatos", a declarat un profesor coordonator din programul national Patrula de Reciclare al Asociatiei RoRec.

TelVerde 0800 444 800 este disponibil pentru orice fel de informatii legate de colectarea si reciclarea DEEE! Un apel gratuit pentru un mediu curat!

Urmareste www.rorec.ro si facebook.com/AsociatiaRoRec pentru a fi informat si mereu la curent cu actiunile de colectare a deseurilor electrice si electronice!

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#reciclare deseuri electrice, #patrula reciclare, #rorec deseuri electrice, #ridicare deseuri electrice , #reciclare