Avertisment: Tot ce e neprofitabil va fi inchis. Romania nu mai poate fenta regulile UE

Luni, 23 Februarie 2015, ora 16:22
4855 citiri
Avertisment: Tot ce e neprofitabil va fi inchis. Romania nu mai poate fenta regulile UE
Foto: Hepta.ro

Romania trebuie sa inchida pana in 2018 toate capacitatile energetice neprofitabile, iar autoritatilor romane le va fi dificil sa convinga UE ca nu incearca sa eludeze regulile, intrucat au o credibilitate redusa, potrivit presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

"Tot ce este neprofitabil trebuie sa inchidem pana in 2018, anul limita pana la care se pot acorda subventii", a declarat Chiritoiu la o conferinta de presa.

El am mentionat pierderile de 1 miliard de euro inregistrate anul trecut de Complexul Energetic Hunedoara, care pot fi considerate ajutor de stat.

Plan pentru salvarea de la faliment a doua companii esentiale

"Credibilitatea noastra este destul de redusa, trecutul nu ne avantajeaza deloc. Trebuie sa convingem ca solutiile noastre au o logica economica si nu sunt un mod de a eluda regulile lor. (...) Nu va fi usor sa-i convingem ca avem nevoie de o capacitate care produce (electricitate - n.r.) la 300 si ceva de lei, cand pretul energiei este de 100 si ceva de lei", a adaugat Chiritoiu.

Tot luni, ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat ca statul incearca sa salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia si Huneadoara, aflate intr-o situatie dificila.

Potrivit lui Gerea, desi este esential pentru securitatea sistemului energetic national, Complexul Energetic Hunedoara este necompetitiv si nu poate face fata cerintelor economiei de piata.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Romania inchide producatori energie, #producatori neprofitabili energie , #surse energie