"Voi fi mort!" Reacția rusului care a pierdut finala de la Australian Open

Luni, 29 Ianuarie 2024, ora 11:02
5253 citiri
"Voi fi mort!" Reacția rusului care a pierdut finala de la Australian Open
Daniil Medvedev FOTO facebook

Tenismanul rus Daniil Medvedev, învins în finala Openului Australiei de italianul Jannik Sinner în cinci seturi, duminică, la Melbourne, a afişat o atitudine zâmbitoare la finalul partidei maraton, afirmând că cel puţin este "în cărţile de istorie", relatează AFP.

"După patru meciuri de cinci seturi în 15 zile, cel puţin am un record! Sunt în cărţile de istorie pentru ceva. Mâine (luni), nu voi face nimic, voi lua avionul, ceea ce nu-mi place deloc, iar după zbor, voi fi 'mort' timp de o săptămână.... Meciurile în cinci seturi sunt foarte dure pentru organism. Dar cel mai rău a fost în ziua meciului cu Hurkacz (în sferturi) şi în meciul cu Zverev (în semifinale). Ieri (sâmbătă), la antrenament m-am întrebat 'cum voi face să joc această finală, pentru a mă mişca cât mai mult'"?, a spus Zverev.

"Kinetoterapeutul meu a făcut o treabă excelentă pentru ca eu să fiu din nou pregătit să revin pe teren. La fiecare meci, după două seturi, a fost acelaşi lucru, energia mea a scăzut pentru că am dormit prost, am avut meciuri lungi. Este un pic şi greşeala mea, pentru că ar fi trebuit să câştig meciurile mai uşor", a adăugat el.

"Nu m-am gândit prea mult la finala din 2022, pierdută în faţa lui Rafael Nadal deşi îl conduceam cu 2-0, pentru că am încercat să las asta în urmă, dar cred că nu a funcţionat azi prea bine. Am făcut greşeli mari, el (Sinner) a început să joace din ce în ce mai bine, să-şi adapteze tactica, pentru că îi propusesem ceva diferit la începutul meciului, fiind foarte agresiv. Am fost un pic obosit, dar în alte meciuri, adversarii mei nu au profitat sau erau şi ei la fel de obosiţi. Jannik nu era obosit deloc, iar în setul cinci am încercat să fiu mândru de mine, să mă bat, să alerg. Mi-am spus că dacă nu-mi simt picioarele a doua zi, nu este grav, trebuie să dau totul până la ultimul punct, ceea ce am şi făcut", a mai precizat Medvedev.

"Chiar şi obosit, serviciile mele au fost bune, dinamica s-a schimbat şi am încercat să inversez rolul. Dar nu am reuşit şi de aceea el a câştigat trofeul. Este dur să pierzi o finală. Este mai rău decât dacă pierzi în semifinale sau sferturi. În urmă cu doi ani, am digerat greu înfrângerea contra lui Rafa (Nadal). Nu ştiu cum mă voi simţi peste o săptămână, o lună, pentru că decepţia vine după aceea. Dar voi încerca să continui în acest fel la viitor Grand Slam. Între timp, vor fi alte turnee, iar dacă le joc este pentru a le câştiga", a conchis jucătorul rus.

Jannik Sinner a câştigat duminică trofeul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP). Italianul, în vârstă de 22 de ani, care în semifinale l-a eliminat pe liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a câştigat primul său trofeu de Mare Şlem.

Sinner s-a impus la capătul unui meci spectaculos, care a durat trei ore şi 46 de minute, el reuşind să revină extraordinar, după ce a pierdut primele două seturi, şi puţini erau cei care îi mai dădeau şanse să recupereze. Italianul a izbutit nu mai puţin de 14 aşi (11 pentru Medvedev) şi a făcut 5 duble greşeli, rusul având doar trei.

Jannik Sinner este cel de-al treilea jucător italian care câştigă un turneu de Mare Şlem, primul în ultimii aproape 50 de ani, după Adriano Panatta, care a cucerit trofeul la Roland Garros în 1976.

În schimb, Medvedev, care are în palmares trofeul la US Open 2021, a retrăit situaţia din 2022 de la Melbourne, când a cedat în faţa lui Rafael Nadal după ce câştigase primele două seturi.

Sportiva din România care a câștigat a cincea oară Liga Campionilor. Cum s-a descurcat în finală, contra unei conaționale
Sportiva din România care a câștigat a cincea oară Liga Campionilor. Cum s-a descurcat în finală, contra unei conaționale
Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a câştiga pentru a cincea oară în carieră Liga Campionilor europeni şi pentru a treia oară consecutiv cu formaţia poloneză KTS Enea...
Surpriză în finală. Echipa care a învins campioana și a cucerit primul titlu din istorie
Surpriză în finală. Echipa care a învins campioana și a cucerit primul titlu din istorie
CSO Voluntari 2005 a câştigat în premieră titlul de campioană naţională la volei feminin, după ce a învins-o pe deţinătoarea titlului, CSM Volei Alba-Blaj, cu 3-1 (19-25, 25-22, 25-19,...
#Medvedev Rusia, #tenis, #Australian Open, #mort, #obosit, #finala , #stiri tenis