Modelele Mercedes vor vira singure pentru a evita accidentele

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 13:17
1421 citiri
Modelele Mercedes vor vira singure pentru a evita accidentele

Germanii de la Mercedes-Benz vor sa duca sistemul Pre-Safe si mai departe, avand ca obiectiv pentru urmatorii cinci ani dezvoltarea unui sistem automat de evitare al accidentelor.

Se pare ca in 80% dintre accidentele cu pietoni, impactul are loc cu 20% din suprafata frontala a masinii, acesta putand fi evitat in ultimul moment cu un viraj care ar modifica traiectoria masinii cu doar 40-50cm. Tocmai de aceea, inginerii Mercedes-Benz pregatesc un sistem automat de virare in cazul unui potential impact iminent cu un pieton.

Initiativa celor de la Mercedes-Benz nu este noua, mai ales daca luam in vedere faptul ca noul CitySafety de la Volvo are o functie de franare automata in cazul unui impact iminent - atat cu un vehicul, cat si cu un pieton. Unele voci anuntau dezvoltarea unui sistem similar din partea celor de la Audi, dar aceasta informatie nu a fost confirmata inca de catre reprezentantii marcii din Ingolstadt.

Telul actual al inginerilor Mercedes-Benz este dezvoltarea unei masini care poate sa gandeasca efectiv si sa ocoleasca accidentele in situatiile in care este posibil, evitarea cu orice pret a pietonilor si protejarea pasagerilor fiind prioritatile sistemului de siguranta la care lucreaza inginerii germani.

Ulrich Mellinghoff a subliniat faptul ca noul sistem nu preia din atributiile si responsabilitatile soferului pentru siguranta vehiculului, ale pasagerilor care il insotesc si ale celor din jur. Scopul acestui sistem este evitarea unui accident in situatiile critice, in care soferul s-ar fi blocat cu piciorul pe pedala de frana si ar fi "uitat" sa vireze in incercarea de a evita obstacolul.

In prima faza, orice sistem pe care il vor implementa cei de la Mercedes va avertiza soferul inainte de a prelua controlul, faza de preluare a controlului urmand sa fie o masura drastica, care va fi luata doar in circumstante extreme.

Ulrich Mellinghoff este seful departamentului de cercetare si dezvoltare a elementelor de siguranta de la Mercedes-Benz. Acesta a declarat ca telul celor de la Volvo de a elimina toate accidentele este aproape imposibil, dar a subliniat faptul ca sistemele de siguranta de la Mercedes au fost imbunatatite simtitor.

Astfel, devine din ce in ce mai greu pentru cercetatorii Mercedes specializati in accidente reale de a descoperi un accident in care un sofer a fost ranit grav sau a decedat in timp ce conducea un automobil Mercedes-Benz modern.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#modele Mercedes Pre Safe, #sistem Pre Safe , #modele