Copiii lui Michael Schumacher au publicat imagini în premieră cu tatăl lor: mesaje emoționante de ziua marelui campion FOTO

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 10:57
18259 citiri
Copiii lui Michael Schumacher au publicat imagini în premieră cu tatăl lor: mesaje emoționante de ziua marelui campion FOTO
Michael Schumacher

Septuplul campion mondial la Formula 1, Michael Schumacher, grav rănit într-un accident de schi la 29 decembrie 2013, împlineşte, marţi, 54 de ani.

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari).

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (24 ani) şi Mick (22 de ani). Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

La 15 decembrie 2022, echipa Mercedes a anunţat că fiul lui Michael, Mick, va fi pilot de rezervă, după ce doi ani a concurat pentru Haas. Gina Maria este campioană în sportul preferat al mamei ei, echitația.

Mick și Gina au transmis mesaje pentru tatăl lor și au publicat imagini în premieră din istoria familiei. "La mulți ani pentru cel mai bun tată din lume", a scris Mick pe Instagram. "La mulți ani, tată! O amintire din vremurile în care făceam karting", a scris și Gina.

Citește și:
Clipe teribile pentru soția lui Michael Schumacher: ”E ca o prizonieră”
Clipe teribile pentru soția lui Michael Schumacher: ”E ca o prizonieră”
Eddie Jordan (74 de ani), fost proprietar al unei echipe de Formula 1 care i-a purtat numele, la care Michael Schumacher (54 de ani) a debutat în Marele Circ, a făcut dezvăluiri despre soția...
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
#Michael Schumacher, #varsta schumacher, #gina mick copii schumacher , #stiri Formula 1