Microsoft da afara 5.000 de oameni

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 18:11
1008 citiri
Microsoft da afara 5.000 de oameni
Foto: Tehnopol

Microsoft a anuntat ca va concedia 5.000 de angajati in urmatoarele 18 luni, din cauza crizei globale.

Potrivit unui comunica al companei, preluat de Reuters, gigantul american a inregistrat venituri de 16,63 de miliarde de dolari si castiguri de 0,47 dolari per actiune, in ultima parte din 2008.

Desi piata PC-urilor a scazut, clientii orientandu-se spre notebook-uri mai ieftine (care au, de obicei, pre-instalat Linux - n.r.), reprezentantii companiei spun ca au crescut veniturile din divertisment si console datorita cererii crescute de xbox in perioada Sarbatorilor.

"Astazi am anuntat venituri de 16,63 de miliarde de dolari pentru al doilea sfert de an. Acest numar reprezinta o crestere de doar 2%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si cu 900 de milioane de dolari mai putin decat asteptarile noastre," a spus Steve Balmer.

Potrivit sefului Microsoft, reducerile de personal vor avea avea loc in sectoarele de R&D, marketing, vanzari, finante, HR, IT si cel legal. Din cele 5.000 de disponibilizari, 1.400 au loc joi. De asemenea, forta de munca in suport, consultare, sau productie va fi schimbata, in functie de cerintele clientilor.

"Prioritatile noastre raman clientii si angajatii nostri. Stiu ca angajatii vor fi direct afectati, stiu ca e o perioada dificila pentru voi si vreau sa va asigur ca vom oferi ajutor si sprijin in timpul acestei tranzitii," a spus Balmer.

Masurile luate de conducerea Microsoft vor ajuta la reducerea cheltuielilor de operare cu aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

"Pentru a creste eficienta, vom face cativa pasi agresivi. Vom taia cheltuielile pentru calatorii cu 20 de procente si vom face reduceri semnificative in privinta resellerilor. De asemenea, am redus bugetul pentru marketing," a spus Balmer.

Microsoft va oferi salarii compensatorii si alte beneficii persoanelor concediate.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Microsoft, #concedieri , #stiri Microsoft