Microsoft renunta la Encarta

Marti, 31 Martie 2009, ora 18:17
1640 citiri
Microsoft renunta la Encarta
Foto: Microsoft

Microsoft renunta la enciclopedia Encarta, dupa un lung razboi pentru suprematie cu Wikipedia.

Software-ul pentru Encarta va fi scos din magazine pana in luna iunie, iar site-urile aferente din intreaga lume vor fi inchise pana la sfarsitul lui octombrie, au anuntat reprezentantii companiei, scrie The New York Times.

In ianuarie, Wikipedia atragea 97% dintre utilizatorii de enciclopedii online, in timp ce Encarta era pe locul doi, cu doar 1,27%. De asemenea, informatiile din Encarta erau depasite, in schimb ce Wikipedia beneficiaza de colaboratori din toata lumea, fiind mult mai bine pusa la punct.

La mijlocul anilor 1980, cand Bill Gates a initiat proiectul Encarta, aceasta enciclopedie era la fel de amenintatoare pentru cele traditionale precum Wikipedia s-a dovedit pentru Encarta azi.

In era pre-internet, Encarta reprezenta o incercare a Microsoft de a oferi valoare adaugata produselor sale si de imbunatatire a experientei utilizatorilor de PC-uri. Insa, pe masura ce au aparut informatii online gratuite, cumpararea unui DVD cu aceste informatii, chiar daca erau prezentate intr-o forma grafica mult mai buna, nu se mai justifica.

Mathias Schindler, unul dintre administratorii Wikipedia din Germania, a spus ca a trimis deja un e-mail catre Microsoft, rugandu-i sa ii ofere materialul Encarta pe care nu il mai folosesc, avand in vedere ca gigantul american avea acces la o baza de date de fotografii impresionanta, Corbis.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#inchidere enciclopedie Encarta, #enciclopedie online Wikipedia , #stiri Microsoft