Mircea Lucescu le-a predat o adevarata lectie de fotbal italienilor

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 14:42
3856 citiri
Mircea Lucescu le-a predat o adevarata lectie de fotbal italienilor

Mircea Lucescu le-a dezvaluit italienilor cateva din secretele sale.

Intr-un interviu acordat celebrului cotidian Gazzetta dello Sport, tehnicianul roman a vorbit despre principiile si filozofia sa in ceea ce priveste fotbalul.

"Cand am ajuns la Sahtior i-am zis presedintelui Ahmetov ca nu ne permitem sa aducem staruri asa ca trebuie sa mizam pe tineri. La inceput ne era foarte greu sa-i convingem chiar si pe tineri sa vina in Ucraina, iar acum am ajuns sa ne roage ei sa vina aici", a declarat Mircea Lucescu.

"Iti creezi o echipa puternica doar cu bani multi sau cu tineri. Noi am ales varianta a doua, iar acum avem un stil al nostru. Asta e secretul! Apoi vin educatia, disciplina... Eu am avut mereu la Sahtior ultimul cuvant la transferuri", a continuat acesta.

"Il Luce" a povestit apoi cum a fost convins sa vina de patronul Rinat Ahmetov in 2004, in Ucraina, la Sahtior Donetk.

"Au inceput sa ma urmareasca inca de pe cand eram la Galatasaray. Pe atunci nu stiam nimic despre Sahtior. Apoi m-am intalnit cu mai multi reprezentanti ai lui Sahtior la Bucuresti, iar Ahmetov a trimis un avion privat dupa mine. I-am refuzat de cateva ori, dar dupa ce-am avut o discutie cu patronul la Istanbul, acolo unde a venit special pentru mine, i-am promis ca vom discuta dupa ce inchei sezonul cu Besiktas, unde am ajuns dupa ce-am plecat de la Galatasaray. In vara m-am dus in vacanta in Italia si din nou a trimis un avion dupa mine. M-am urcat in avion si cand am ajuns la Donetk m-a prezentat direct ca antrenorul lui Sahtior. Ce era sa mai fac?", a dezvaluit zambitor Lucescu.

A urmat apoi viata in Ucraina, acolo unde toti antrenorii urmau stilul impus de Valeriy Lobanovskyi la Dinamo Kiev.

"In Ucraina era doar Lobanovski. Toti jucau in acelasi sistem pe care el il implementase la Dinamo Kiev. Dar dupa o scurta perioada au vazut ca Sahtior are rezultate cu alt sistem si au inceput sa ma copieze pe mine", a mai povestit antrenorul ajuns la 67 de ani.

In incheiere, Lucescu a mai dezvaluit unul dintre secretele sale: "Nu ma ingrijorez atunci cand pierd meciuri, pentru ca, daca am o baza sigura, arunci rezultatele vor veni sigur. Totul e sa ai rabdare sa-ti creezi acea baza. De asemenea, nu-mi fac griji daca imi pleaca un jucator, pentru ca am deja in curte un altul care e gata sa-i ia locul".

Mircea Lucescu o antreneaza pe Sahtior Donetk din 2004. De atunci si pana in prezent a cucerit nu mai putin de 15 trofee cu "minerii"!

BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
#Mircea Lucescu secrete fotbal, #Mircea Lucescu Sahtior Donekt, #Mircea Lucescu presa Italia , #Sahtior Donetk