Cum tine Isarescu in frau cursul valutar

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 20:55
3325 citiri
Cum tine Isarescu in frau cursul valutar
Foto: Arhiva

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a explicat care este metoda principala prin care intervine pentru a tine in frau cursul valutar.

Potrivit Bloomberg, plafonarea imprumuturilor acordate de BNR bancilor comerciale este solutia prin care poate fi impiedicata cel mai eficient o depreciere masiva a monedei nationale.

"Este o metoda mai rapida si mai eficienta de actiune decat modificarea dobanzii de politica monetara, cu un impact mai semnificativ asupra cursului de schimb", a spus Mugur Isarescu.

Leul a atins, vineri, minimul ultimelor 11 saptamani, de 4,5809 lei/unitate.

Curs euro-leu: Euro incheie saptamana in urcare

BNR a anuntat luni ca a plafonat din nou la 6 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro) suma cu care imprumuta bancile prin operatiuni repo, dupa ce saptamana trecuta a reluat limitarea finantarii, pe fondul cresterii cursului pe piata interbancara peste 4,59 lei/euro.

Prin licitatiile repo, BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat, la dobanda de politica monetara, de 5,25% pe an. Sumele sunt imprumutate pe o perioada de o saptamana.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Isarescu interventie curs valutar, #Isarescu BNR curs valutar, #BNR interventie curs valutar , #Guvernator BNR