Varianta lui Isarescu despre pacea cu Guvernul: Nu spun ca suntem intr-o armonizare totala acum. Unele afirmatii au durut

Luni, 07 Mai 2018, ora 17:05
3421 citiri
Varianta lui Isarescu despre pacea cu Guvernul: Nu spun ca suntem intr-o armonizare totala acum. Unele afirmatii au durut

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a precizat, luni, ca discutia de saptamana trecuta cu premierul Viorica Dancila, la care a luat parte si Liviu Dragnea, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, dar si consilierul guvernamental Darius Valcov, a fost "serioasa, pe teme serioase".

"Am discutat cam ce a fost trecut in scrisori. Aveti scrisorile si este bine sa se inteleaga ceea ce este in scrisori. Problemele economice sunt foarte serioase, nu constau intr-o negociere.

(...) Discutiile sunt normale. Dansii spun ce vrea votul popular, noi spunem ce vrea economia. Credeti ca e asa usor sa impaci aceste lucruri? Noi lucram cu pietele, ei lucreaza cu sondajele de opinie. Asa sunt si alesi, pe baza sondajelor merg la votul popular. Meseria noastra nu este usoara, este grea", a declarat Mugur Isarescu.

Iata ce contine scrisorea trimisa de Dragnea guvernatorului BNR si raspunsul acestuia

El a precizat ca BNR "nu s-a luat de par" niciodata cu Guvernul si a subliniat ca relatiile dintre cele doua institutii nu sunt, in momentul de fata, intr-o armonizare totala.

"In esenta, armonizarea suna bine, se armonizeaza politicile Guvernului cu ale Bancii Nationale, e un proces. Pot sa va asigur ca nu ne-am luat niciodata de par, a fost mai degraba un raboi mediatic. Ca s-a mai scapat cineva si a spus ca aceasta nu este Banca Romaniei, ca am avea o agenda ascunsa, bineinteles ca ne-a durut.

In 28 de ani de cand sunt in aceasta institutie am avut momente mult mai grele in a gasi solutii de armonizare. Nu spun ca suntem intr-o armonizare totala acum, dar suntem mai bine intelesi", a subliniat Isarescu.

Totodata, informatia potrivit careia intalnirea dintre el si premierul Dancila ar fi avut loc in biroul liderului PSD este eronata.

"Noi am fost la Parlamentul Romaniei, la presedintele Camerei, orice alta interpretare este eronata. Nu am fost in Kiseleff, am fost in Parlament", a afirmat Isarescu.

Amintim ca, saptamana trecuta, guvernatorul Mugur Isarescu a discutat, timp de trei ore cu premierul Viorica Dancila, liderul PSD Liviu Dragnea, ministrul de Finante Eugen Teodorovici si consilierul guvernamental Darius Valcov. Intalnirea a avut loc in biroul lui Dragnea din Parlament.

La finalul discutiilor, presedintele PSD a spus ca nu exista niciun conflict cu Banca Nationala si ca s-a convenit ca, de acum inainte, Guvernul sa implementeze masuri din programul de guvernare, sa consulte specialistii BNR.

"S-a convenit sa existe o colaborare bazata pe intalniri frecvente, constante, intre BNR si Guvern. Guvernul si-a aratat disponibilitatea ca, inainte sa ia orice masuri, sa aiba o intalnire cu BNR si sa analizeze impreuna daca e nevoie de alte masuri care sa completeze efectele. BNR si-a aratat deschiderea totala intr-o colaborare cu Guvernul pentru ca obiectivele sunt comune", le-a transmis Liviu Dragnea jurnalistilor.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com