Nadia Comaneci, despre sansele Romaniei la Campionatele Europene de gimnastica

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 16:16
4836 citiri
Nadia Comaneci, despre sansele Romaniei la Campionatele Europene de gimnastica
Foto: Hepta

Fosta campioana olimpica Nadia Comaneci a declarat, sambata, ca Larisa Iordache si Catalina Ponor sunt sportivele din lotul Romaniei care au cele mai mari sanse sa castige medalii la Campionatele Europene de gimnastica artistica, gazduite de Cluj-Napoca in perioada 19-23 aprilie.

"Eu nu contest niciodata alegerea federatiei si stiu ca Larisa si Catalina vor face parte din echipa. Nu stiu insa cine vor fi celelalte doua componente, probabil vor fi alese in functie de forma lor. Cele mai mari sanse le avem la individual compus cu Larisa Iordache, tot cu ea la sol si la barna, iar la barna cu Ponor daca isi face progamul pregatit. In rest, tot ce vine in plus este un bonus. Voi fi prezenta si eu la Campionatele Europene, normal, sunt ambasadoarea competitiei", a spus Comaneci.

Fosta campioana o admira pe Catalina Ponor pentru faptul ca reuseste sa concureze la varsta de 29 de ani. "Este destul de rar ca o competitie de asemenea amploare sa fie in Romania, asa ca daca Ponor isi doreste este foarte bine. Si eu am ramas in activitate in 1981 pentru ca Universiada era la Bucuresti. Am dorit atunci sa imi termin cariera acasa pentru ca parintii mei nu avusesera ocazia sa ma vada in concurs", a adaugat fosta gimnasta.

Nadia Comaneci a mentionat ca era de asteptat ca americanca Simone Biles sa castige Premiul Laureus dupa cele patru medalii de aur si una de bronz obtinute la JO 2016 de la Rio de Janeiro. "Simone Biles nu cred ca a avut prea mare concurenta la categoria sportiva anului. Rezultatele ei de la Rio au fost exceptionale. Foarte rar gasesti in gimnastica o sportiva care castiga titlul mondial, iar apoi Olimpida. Ma bucur pentru ea", a adaugat ea.

Fosta campioana olimpica de la Montreal a fost prezenta, sambata, la selectia municipala pentru Scoala de gimnastica Nadia Comaneci de la Stejarii Country Club, la care au participat peste 70 de copii.

Programul intitulat Scoala de gimnastica Nadia Comaneci este dedicat copiilor pasionati de sport, care doresc sa invete elementele de baza ale practicarii gimnasticii sub indrumarea unor profesionisti. In urma acestei selectii, 40 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani vor beneficia de cursuri gratuite in perioada martie 2017 - februarie 2018 sub indrumarea Laurei Cristache, campioana mondiala la gimnastica aerobica.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Nadia Comaneci gimnastica Romania , #gimnastica