OMV a descoperit titei in Kurdistan

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 21:32
1983 citiri
OMV a descoperit titei in Kurdistan
Foto:presalocala.com

Grupul energetic OMV, care detine si compania romaneasca Petrom, a anuntat ca a descoperit titei in regiunea autonoma Kurdistan, din nordul Irakului.

"OMV, grupul energetic lider in Europa Centrala si de Sud-Est, a inregistrat un succes de explorare in blocul Bina Bawi, din regiunea Kurdistan, Irak. In prezent, OMV foreaza o sonda de explorare (Bina Bawi 3) si a descoperit hidrocarburi in una dintre principalele zone investigate. Sonda continua forarile, iar compania va investiga descoperirea si pe durata exploatarii acesteia, inclusiv prin evaluarea pe adancime, conform unui comunicat remis vineri Ziare.com de catre OMV.

Jaap Huijskes, membru al Consiliului Director OMV, divizia Explorare si Productie, a declarat: "Suntem incantati sa anuntam descoperirea de titei. La o prima analiza, este vorba despre titei de buna calitate, ce a iesit la suprafata in urma unui test de extractie. Vom continua forarile si sunt increzator ca rezultatele finale vor fi promitatoare."

Irakul e considerat una din tarile cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, multi specialisti considerand ca doar Arabia Saudita are subsoluri mai bogate.

L.L.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#OMV titei Kurdistan, #OMV descoperire titei , #Petrom
Comentarii
Poza Jean Valjean
Jean Valjean
rank 5
Sa gasesti TZITZEI in Irak, este cum ai gasi apa-n Marea-Neagra. Sa-ti aperi si sa-ti PASTREZI prada, ca sa nu ti-o doseasca anglo-americanii, aici este secretul supravietzuirii pe frontul energetic.