Ora Pământului, sărbătorită în România și Republica Moldova prin cântec. Vocile copiilor vor pleda pentru sănătatea planetei pe 23 martie VIDEO

Luni, 18 Martie 2024, ora 14:54
1113 citiri
Ora Pământului, sărbătorită în România și Republica Moldova prin cântec. Vocile copiilor vor pleda pentru sănătatea planetei pe 23 martie VIDEO
Pământul în mâinile omenirii FOTO/ Pexels

Peste 10.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile Programului Naţional Cantus Mundi se vor reuni, simultan în toată ţara, sâmbătă, 23 martie, în intervalul orar 20.30 - 21.30, pentru a marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri şi evenimente muzicale.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, copiii şi coordonatorii lor vor desfăşura concomitent activităţi muzicale în 77 de localităţi din România şi Republica Moldova.

S-au alăturat evenimentului ansamblurile Cantus Mundi din 32 de judeţe, Bucureşti şi Moldova de peste Prut: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi raionul Făleşti.

Sâmbătă, 23 martie, la ora 20.30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinţii şi prietenii lor vor cânta în spaţii publice, parcuri, pieţe sau în faţa instituţiilor din toată ţara pentru sănătatea pământului şi a mediului, precum şi împotriva risipei care afectează planeta.

În Bucureşti, Ora Pământului va fi celebrată de Cantus Mundi printr-un amplu eveniment muzical la Opera Comică pentru Copii. Peste 400 de copii şi tineri din 16 coruri invită publicul din capitală să îi susţină în demersul lor de a schimba lumea în bine prin muzică, implicare şi responsabilitate faţă de natură.

Baia Mare se află din nou în topul oraşelor participante, găzduind şi în acest an cel mai mare număr de corişti care vor cânta în Parcul "Regina Maria" şi în curtea Liceului cu Program Sportiv Baia Mare. Peste 1.200 de copii din 46 de coruri şi ansambluri Cantus Mundi vor susţine la Baia Mare recitaluri corale şi mini-concerte dedicate planetei, începând cu ora 20,30.

Manifestare cunoscută la nivel mondial ca Earth Hour, Ora Pământului este un eveniment ce a fost organizat pentru prima dată în istorie de World Wildlife Fund Australia, pe 31 martie 2007, în Sydney.

Programul Naţional Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi derulat cu implicarea membrilor Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". Programul, care reuneşte în prezent 2.020 de coruri şi aproape 70.000 de copii din ţară şi diaspora, a fost oficializat la nivel guvernamental în 2014, devenind o nouă Direcţie a Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#ora pamantului, #Ora Pamantului Romania, #Ora Pamantului Bucuresti , #Ora Pamantului