Patricia Tig, proaspat finalista la BRD Bucharest Open, despre revenirea in echipa nationala de Fed Cup: Ati atins un subiect delicat

Duminica, 21 Iulie 2019, ora 09:17
12284 citiri
Patricia Tig, proaspat finalista la BRD Bucharest Open, despre revenirea in echipa nationala de Fed Cup: Ati atins un subiect delicat
Foto: Facebook / BRD Bucharest Open

Tenismena romana Patricia Tig, ajunsa in finala turneului WTA de la Bucuresti BRD Bucharest Open, desi la inceputul competitiei nici macar nu avea clasament WTA, a deschis un subiect delicat in ce priveste revenirea sa in cadrul echipei nationale de Fed Cup.

La 24 de ani, Tig a reusit calificarea in finala turneului WTA de la Bucuresti, la doar 6 luni dupa ce a nascut o fetita.

Patricia Tig a izbucnit in lacrimi dupa calificarea in finala de la Bucharest Open

Intr-o conferinta de presa tinuta la BRD Bucharest Open, Patricia Tig a declarat ca isi doreste sa evolueze din nou pentru Romania in Fed Cup, dar recunoaste in acelasi timp ca acest subiect este unul delicat pentru ea:

"Ati atins un punct sensibil. Nu stiu, depinde. Eu mi-am dorit mereu... Nu are rost sa intram in aceste discutii in acest moment. Cred ca stie toata lumea ce s-a intamplat. Nu mai vreau sa comentez pe tema aceasta", puncta romanca fara clasament in acest moment in WTA.

Conflictul dintre Tig si fetele din echipa nationala de Fed Cup este unul destul de vechi, din 2017 mai exact, de la confruntarea dintre Romania si Belgia, scor 1-3, din primul tur al Grupei Mondiale II. Tig a refuzat atunci sa joace la dublu, cand calificarea era deja pierduta oricum, acuzand o accidentare, dar la o saptamana distanta a evoluat in calificarile turneului de la Dubai.

Fetele din echipa s-au suparat atunci pe Patricia si i-au cerut antrenorul de atunci, capitanului nejucator Ilie Nastase sa nu o mai convoace pe Tig la urmatoarele meciuri.

Sorana Cirstea, Irina Begu si Monica Niculescu au mai facut parte din echipa Romaniei la partida cu Belgia.

La acest moment, cu punctele obtinute prin calificarea in finala de la Bucuresti, Tig a urcat pana pe 264 WTA, avand 200 de puncte asigurate. Ea are un maxim 83 WTA ca cel mai bun loc din cariera.

Daca va triumfa in finala cu Rybakina, Patricia Tig va urca pana pe locul 196.

Finala de la Bucuresti va incepe la ora 17 si va fi LIVE pe Ziare.com.

D.A.

#Patricia Tig deschide subiect sensibil revenire, #Patricia Tig despre posibila revenire in , #stiri Patricia Tig
Comentarii