Peugeot ar putea declara pierderi de doua miliarde de dolari

Marti, 23 Iunie 2009, ora 11:37
633 citiri
Peugeot ar putea declara pierderi de doua miliarde de dolari
Foto: Daylife

Peugeot Citroen, cel de-al doilea producator auto din Europa, a anuntat ca ar putea inregistra pierderi anuale de doua miliarde de euro, in acest an.

Rata pierderilor va depinde de cat de mult va sprijini guvernul francez industria auto, dar si de ajutorul oferit de Peugeot propriilor furnizori, relateaza Bloomberg.

Astfel, pierderile ar putea varia intre 1 - 2 miliarde de euro.

"Sunt cateva lucruri nesigure, printre care daca guvernul va continua programele de sprijin si in 2010. Daca nu, productia va fi redusa in al patrulea trimestru", se arata intr-un comunicat al companiei.

Producatorii europeni de automobile au inregistrat cele mai slabe vanzari din ultimii 15 ani, din cauza recesiunii globale, care a determinat consumatorii sa nu faca achizitii prea importante.

Peugeot a primit un imprumut de trei miliarde de euro din partea guvernului francez, iar vanzarile au scazut usor, datorita programului Rabla.

Compania a anuntat ca va vinde actiuni in valoare de 500 de milioane de euro, cu posibilitatea de a majora cota pana la 575 de milioane de euro. Banii astfel castigati vor fi folositi pentru diverse programe de investitii si dezvoltarea unor proiecte.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#pierderi Peugeot Citroen, #vanzari Peugeot Citroen , #stiri Peugeot