Bulgaria ingheata preturile carburantilor, timp de o luna

Joi, 24 Martie 2011, ora 21:55
2382 citiri
Bulgaria ingheata preturile carburantilor, timp de o luna
Foto: Consumeco

Guvernul bulgar a reusit sa obtina inghetarea preturilor la benzina si motorina, timp de o luna, in urma unei intelegeri cu LukOil Bulgaria, cel mai mare producator local.

Decizia a fost luata pe fondul discutiilor aprinse intre Guvern, companiile de transporturi si producatorii si distribuitorii de combustibili, relateaza Novinite.

La inceputul saptamanii trecute, transportatorii au protestat din cauza majorarii preturilor la carburanti.

Potrivit premierului bulgar, Boyko Borisov, inghetarea preturilor pentru o luna nu este un mecanism normal al pietei, insa si-a folosit autoritatea pentru a negocia acest lucru, avand in vedere ca situatia economiei, in general, si a consumatorului final sunt extrem de importante pentru Cabinetul sau.

Ministrul Finantelor, Simeon Djankov, va continua negocierile si cu alti producatori si distribuitori, precum si cu LukOil Bulgaria, care detine si opereaza cea mai mare rafinarie din tara, din Burgas, pentru a extinde perioada de inghetare a preturilor.

In plus, Guvernul intentioneaza sa implementeze si alte masuri pentru a stopa cresterea preturilor, inclusiv un amendament in Legea Energiei Regenerabile, prin care se va sista, temporar, obligatia producatorilor de include un procent mic de biocombustibil in motorina pe care o vand. Aceasta masura ar trebui sa intre in vigoare pana la sfarsitul anului.

De asemenea, va fi restructura rezerva nationala, reducandu-se temporar cantitatea de combustibil pe care companiile sunt obligate sa le pastreze in stocuri, tot in vederea reducerii preturilor.

Astfel, pana la sfarsitul lunii aprilie din 2012, Bulgaria va avea rezerva de carburanti doar pentru 50 de zile, spre deosebire de 60 de zile, in prezent.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#pret benzina Bulgaria, #inghetare pret benzina Bulgaria , #benzina