Atacurile teroriste au facut Romania mai atractiva pentru turistii straini, care au cheltuit la noi 1 miliard de euro

Luni, 26 Decembrie 2016, ora 10:54
4383 citiri
Atacurile teroriste au facut Romania mai atractiva pentru turistii straini, care au cheltuit la noi 1 miliard de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Atentatele teroriste care au zguduit unele dintre capitalele europene au transformat Romania intr-o destinatie de vacanta aleasa de toti mai multi turisti, romani si straini.

Astfel, numarul de cazari in Romania a crescut cu aproape 11% fata de anul trecut, tara noastra fiind considerata una sigura, relateaza Digi24.

De asemenea, pe litoral cresterea inregistrata a fost semnificativa: peste 15%. In topul statiunilor in acest an, Mamaia a ocupat in continuare primul loc, urmata de Venus si Eforie.

"Este pentru prima data dupa 20 de ani cand depasim cifra de un milion de turisti pe litoralul romanesc", a declarat Dragos Raducan, vicepresedinte FPTR (Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc).

Activitatea firmelor din turism a fost insa perturbata de "boicotul CNADNR", prin tergiversarea lucrarilor la podul de la Agigea, la care s-a adaugat "boicotul CFR", care nu a introdus garnituri suficiente catre statiunile din sud.

Cifrele totale sunt foarte bune, si doar pentru primele 9 luni ale anului. Ele arata ca peste 2 milioane de turisti straini au venit in Romania si au cheltuit 1 miliard de euro.

Si Transilvania a fost un brand turistic puternic, iar faptul ca toate companiile low-cost si-au sporit semnificativ numarul de zboruri si de rute interne a contat foarte mult.

Cei mai multi turisti straini au sosit in Romania din Germania, Israel, Italia, Ungaria si Franta.

"S-au vandut cel mai bine 3 stele si 4 stele si de asemenea cererea pentru serviciile all-inclusive este in crestere", a declarat Aurelia Marin, director al unei agentii de turism.

Conform reprezentantilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, in acest sezon s-au vazut si rezultatele beneficiilor fiscale, printre care reducerea TVA la alimentatie, informeaza Agerpres.

Pe de alta parte, piata a fost "zdruncinata" de insolventa unor agentii de turism, analistii estimand ca circa 70% dintre firmele din domeniu au un grad mare de indatorare.

Conform unei analize Keysfin, datoriile totale ale unor companii s-au marit cu peste 30%, de la 1,82 milioane lei in 2014, la 2,41 milioane lei in 2015.

Peste 1.000 de firme din turism au probleme grave cu banii. Iata cum te asiguri ca nu iei teapa cand cumperi o vacanta (Infografic)

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#turisti Romania atentate , #oferte turism
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5