Paste in Ierusalim - Vezi cat costa un sejur in numele religiei

Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 09:45
15813 citiri
Paste in Ierusalim - Vezi cat costa un sejur in numele religiei

Religia costa. Cam aceasta este concluzia celor care s-au gandit sa petreaca Sarbatorile Pascale in Tara Sfanta, Ierusalim, avand in vedere ca sejururile destinate pelerinajului pornesc de la un minim de 450 de euro si pot ajunge la 750-800 de euro. Diferenta o face numarul de stele al hotelului, itinerariul propus si serviciile oferite.

De exemplu, una dintre ofertele propuse de o agentie turistica, pentru o vacanta in Leaganul Religiilor, perioada 21-27 aprilie, si care consta in cazare la hotelul de 3 stele Ierusalim Gate, demipensiune inclusa si transport avion cu plecare din Bucuresti, costa 550 de euro, conform infoturism.ro.

Printre serviciile incluse se numara biletul de avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, 6 nopti cazare cu demipensiune in Jerusalem/Bethlehem si Galileea, transport local cu autocar/minibus modern (in functie de numarul de participanti), vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program, excursie cu vaporasul pe Marea Galileii, ghid local - insotitor de grup roman.

Serviciile neincluse in pret constau in taxe de aeroport (145 euro/pers - obligatorie, se achita la agentie) - bacsisuri (30 euro/persoana - obligatorii, se achita la agentie) - asigurarea storno (1,5% din pretul total - optionala dar recomandata) - asigurarea medicala - bauturile alcoolice sau racoritoare la mese - excursiile optionale. Ca sa va faceti o idee, o excursie optionala Marea Moarta - Qumran - Ierihon: 40 euro / persoana (pret valabil pentru grup minim 25 persoane care achita excursia optionala la inscriere).

Daca, in schimb, vreti sa va cazati la un hotel de 4 stele, veti fi nevoit sa scoateti din buzunar sume ceva mai mari. De exemplu, pentru 7 zile la hotel Rimonim de 7 stele, veti plati 739 euro. In pret aveti inclus micul dejun si transport Avion cu plecare din Bucuresti. Oferta are inclusa si pranzul in ziua de Paste la restaurant in Ierusalim, o plimbare cu barca pe Marea Galileii, participare la Slujba de Inviere la Biserica Romaneasca din Ierusalim, ghid local de limba romana pe toata durata excursiei, taxi Tabor, biletele de intrare la Satul Nazareth si toate bisericile din program. Hotelul este situat la intrarea in Ierusalim, aproape de muzeul Yad Vashem, la 6 km de centrul orasului, 40 km de aeroportul Ben Gurion si 10 km de aeroport din Ierusalim.

O varianta ceva mai ieftina este sa va cazati in Nazareth si sa faceti deplasari in timpul zilei spre Ierusalim. Pretul pachetului, de 7 zile (20-26 aprilie) costa 505 euro. Cu aceasta ocazie veti participare la procesiunea "Calea Crucii", rememorand principalele momente petrecute acum peste 2.000 de ani, vizita cu Muntele Maslinilor, Capela Inaltarii pe Muntele Eleon - Manastirea Tatal Nostru - Dominus Flevit - Biserica Maria Magdalena - Gradina Ghetsiman, conform neo-tour.ro.

Pentru 515 euro, puteti sa alegeti o varianta combinta, in care sa stati 3 nopti Nazareth, 2 nopti Bethlehem si o noapte in Ierusalim. Conform ofertei de pe queentravel.ro, cazarea se face cu demipensiune la hoteluri de 3 si 4 stele. Mare atentia insa, caci exista si servicii neincluse in pret, cum ar fi taxele de aeroport de 140 euro ( se achita la agentie), bacsisuri 35 euro de persoana (hoteluri, ghizi locali si soferi) - se achita la agentie, bauturile alcoolice si racoritoare la mese si intrarile la obiectivele turistice 45 euro de persoana.

Ce puteti vizita in Ierusalim?

Ierusalimul este Cetatea Sfanta a celor trei credinte monoteiste: mozaism, crestinism si islam. Daca ar fi sa ierarhizam din punct de vedere al sfinteniei locurile din Ierusalim, cel mai sfant loc este pentru crestini Mormantul Domnului.

Acesta se afla in Biserica Invierii, un complex bisericesc ce cuprinde ultimele statii din Calea Crucii. Cele mai mult agentii au in oferta lor o vizita la Mormantul Sfant.

Pana sa ajunga aici, crestinul poate pasi pe Via Dolorosa (Calea Crucii), drumul pe care Domnul L-a parcurs cu Crucea in spate, de la locul intemnitarii Sale pana la Golgota.

Intrarea in Cetatea Ierusalimului se poate face prin mai multe porti, insa pentru cel ce doreste a merge pe Calea Crucii, intrarea se face pe Poarta Sf. Stefan.

In fata acestei porti se afla Muntele Maslinilor, iar poalele lui se afla gradina Ghetsimani. Un alt munte sfant al Ierusalimului este Muntele Sion, unde se poate vizita Foisorul Cina cea de Taina, locul unde Mantuitorul a cinat in Joia Mare cu ucenicii Sai.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#sejur Ierusalim, #Paste Ierusalim, #pret sejur Paste , #oferte turism