Top 5 cele mai profitabile agentii de turism din Romania

Joi, 04 August 2016, ora 09:38
19293 citiri
Top 5 cele mai profitabile agentii de turism din Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Vanzarile cumulate ale primelor 30 de agentii de turism din Romania sunt de 2,34 miliarde lei (500 milioane de euro), dintr-o piata totala a pachetelor de vacanta si calatorie estimata la circa un miliard de euro pe an.

Potrivit unui top realizat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), cele mai mari agentii de turism sunt: Christian Tour, Happy Tour, Paravion, Paralela 45 si Vola.ro.

Astfel, Christian Tour, controlata de fratii Cristian si Marius Pandel, este cea mai mare agentie de turism din Romania, cu vanzari anul trecut de 246,7 milioane de lei.

Christian Tour este urmata de Happy Tour, agentie de turism detinuta de fondul spaniol de investitii GED si care a realizat in 2015 vanzari totale de 194,4 milioane de lei.

Pe locul 3 se afla cea mai mare agentie de turism online, Paravion, cu vanzari de 193,8 milioane de lei.

Urmeaza in clasament Paralela 45, agentia presedintelui ANAT, Alin Burcea, care a inregistrat anul trecut vanzari de 192,6 milioane de lei. Aceasta este urmata de Vola.ro, principalul competitor al Paravion, cu vanzari de 187,1 milioane lei in 2015.

Topul realizat de ANAT ia in calcul cifra de afaceri totala realizata in 2015, in timp ce alte topuri publicate nu tin cont de faptul ca agentiile de turism pot raporta legal fie totalul vanzarilor realizate, fie doar comisionul agentiei.

"Chiar daca intre primele 30 de agentii sunt putine cele care folosesc raportarea dupa comision, ANAT a solicitat si obtinut de la mai multe dintre acestea declararea cifrei de afaceri totale realizate in 2015. Cele cateva cazuri ce au ales sa nu faca publica suma vanzarilor lor totale in 2015 au fost clasificate dupa cifra de afaceri raportata", a precizat ANAT.

Afacerile agentiilor de turism din Romania sunt in crestere, pe fondul majorarii numarului de turisti.

Ultimele statistici oficiale publicate arata ca, in primele sase luni din acest an, numarul de turisti in Romania a crescut cu 11,6% fata de aceeasi perioada din 2015, pana la 4,49 milioane.

Romania e ocolita de turistii straini. Vezi cati ne-au trecut granita si care sunt destinatiile cele mai populare

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#top agentii turism Romania , #oferte turism