Unde plecam de Paste/1 Mai: Crestere spectaculoasa a destinatiilor exotice

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 10:51
3487 citiri
Unde plecam de Paste/1 Mai: Crestere spectaculoasa a destinatiilor exotice

De 1 Mai e o dubla sarbatoare, Pastele ortodox si Ziua Muncii, asa ca mai toti ne gandim la vacanta in acest weekend prelungit.

O modalitate de a analiza destinatiile preferate de romani in aceasta perioada o reprezinta cautarile pe Internet.

Compania DWF, specializata in servicii de optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) si online reputation management (ORM), arata ca s-au inregistrat cresteri semnificative in ceea ce priveste cautarile de sejururi pentru Bulgaria (+22%), Turcia (+50%) si Grecia (+120%), potrivit unui comunicat remis marti Ziare.com.

Pe de alta parte, se observa un interes din ce in ce mai ridicat pentru destinatiile exotice si care presupun costuri mai ridicate. Spre exemplu, Mauritius a inregistrat o crestere de 83% in ceea ce priveste volumul de cautari in ultimele 12 luni, iar cresteri importante au mai fost observate pentru Bangkok (+51,7%), Kuala Lumpur (+24,1%), Miami (+22%) si Tokio (+50%). Pentru astfel de vacante, bugetul mediu este de 1.800 de euro de persoana.

Oamenii incep sa se documenteze despre astfel de calatorii, in medie, cu o luna si jumatate inainte, potrivit sursei citate.

Dat fiind caracterul religios al sarbatorii Pastelui, se observa si ca predomina interesul pentru regiuni ca Maramures, Bucovina sau Delta Dunarii. Primele doua sunt recunoscute pentru modul in care isi conserva traditiile si pentru ritualurile diferite pe care le au de sarbatori.

Portretul turistului roman: De cate ori mergem in vacanta si cat cheltuim

Pe ce dispozitive cauta informatii romanii

In analiza DWF au fost colectate date de la aproximativ doua milioane de vizitatori si pe baza acestor informatii s-a putut observa ca 55% au cerut o oferta de vacanta folosind un desktop, in vreme ce aproximativ 37% au plasat cererea folosind un smartphone, iar 8% o tableta.

De asemenea, un sondaj Google, realizat pe 290 de respondenti din Romania care au achitat recent costurile unei vacante, arata ca 21% dintre ei au folosit un smartphone in procesul de informare si, implicit, in luarea deciziei de cumparare.

Sintagme populare

Sursa citata arata ca analiza realizata pe cateva sute de sintagme care contin "1 mai" releva ca cele mai populare cautari sunt "vremea de 1 mai 2016", "oferte 1 mai 2016" sau "cazare 1 mai", dar si cele cu intentie clara (de tip "brand"), cum ar fi "hotel perla 1 mai" sau "baile 1 mai".

In final, mai merita mentionat ca 32% din oameni aloca mai multe saptamani sau chiar luni, inainte de a lua o decizie de cumparare, atunci cand este vorba despre servicii de turism. Totodata, 35% din achizitii sunt motivate de dorinta de a face un cadou.

C.P.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...