Cat ne costa asigurarea obligatorie pentru casa

Joi, 25 Iunie 2009, ora 08:05
2664 citiri
Cat ne costa asigurarea obligatorie pentru casa

Cei care au asigurare pentru casa, dar care si-au facut modificari in locuinta, fara autorizatie de la primarie, risca sa nu isi poata primi despagubirea in caz de cutremur.

Acelasi lucru li se intampla si celor care si-au construit casa fara autorizatie de construire, dupa data intrarii in vigoare a Legii 260/2008 a asigurarilor obligatorii a locuintelor, informeaza Gandul.

"Este vorba despre modificarile care afecteaza structura de rezistenta a locuintelor si favorizeaza expunerea la cutremur, alunecare de teren sau inundatie", au explicat reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Ei afirma ca anul viitor trei din zece romani isi vor cumpara o asigurare obligatorie impotriva dezastrelor (PAD) pentru locuinta.

In tara noastra exista 8,4 milioane de locuinte, 70% dintre ele fiind "de tip A", construite din materiale performante. Pentru acestea, prima de asigurare va fi de 20 de euro pe an, pentru o suma asigurata de 20.000 euro, iar pentru celelalte prima va fi de 10 euro pe an, echivalentul unei sume asigurate de 10.000 euro.

Nerespectarea de catre persoanele fizice sau juridice a obligatiei de asigurare a locuintelor se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei.

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Radu Stancu, a declarat la sfarsitul lunii mai ca legea asigurarii obligatorii a locuintelor ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010, data de la care proprietarii trebuie sa contracteze polite.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#asigurarea obligatorie casa, #asigurare locuinta dezastre , #preturi case