Cardurile de care nu mai scapi

Marti, 30 Martie 2010, ora 08:33
2614 citiri
Cardurile de care nu mai scapi

Sa scapi de un card inutil este foarte dificil in Romania si uneori costisitor. Angajatii bancilor autohtone promit verbal ca vor inchide cardul, dar nu fac acest lucru, iar clientul se poate trezi cu datorii si chiar reclamatii la Biroul de Credite. La fel se poate intampla si in cazul unui credit pe care il credeati achitat.

Exista posibilitatea ca, dupa ce ati scapat de un card nedorit, sa fiti somat pentru plata unor datorii la cardul pe care initial il credeati inchis. Solutia este birocratica, dar sigura. Clientul trebuie sa solicite dovada scrisa ca a renuntat la card, potrivit Gandul.

Protectia Consumatorului consiliaza clientii bancilor sa solicite o confirmare scrisa ca respectivul cont sau linie de credit au fost inchise.

"Noi am recomandat bancilor sa confirme clientilor inchiderea unui cont. Au fost cazuri cand unii clienti de banca s-au trezit ca aveau datorii la banca, desi stiau ca si-au inchis de multa vreme respectivul cont", a declarat pentru Gandul Mihail Meiu, director in cadrul ANPC.

"O persoana avea un imprumut la banca si, odata cu acesta primise si un card, asa-zis cadou. Cand a terminat de platit creditul, dupa ce a inchis contractul, omul a ramas cu cardul, nu l-a folosit, si la un moment dat s-a trezit ca avea o datorie de platit, drept cost de tinere in functiune a cardului. Si era sa ajunga la Biroul de Credit", explica Meiu.

Interesul bancilor este sa nu isi inchida cardurile, din motive birocratice, sau pentru promovarea agresiva a altor servicii bancare disponibile doar cu acest instrument de plata.

De exemplu, la BCR ti se poate spune ca, daca inchizi cardul, trebuie sa renunti si la depozitul la termen pentru ca au un singur cont IBAN.

E important de stiut ca de anul trecut bancile nu mai au voie sa trimita carduri nesolicitate, cu exceptia cazului cand trebuie inlocuit un card vechi.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#card inchis dovada, #card inchis datorii , #RCA