Fermierii pot completa online cererile de subventii

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 15:10
2416 citiri
Fermierii pot completa online cererile de subventii

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) ii anunta pe agricultori ca este disponibila aplicatia IPA (Identificarea Parcelelor Agricole) online, prin intermediul careia pot sa solicite subventiile completand electronic cererea de plata.

Acesta acceseaza IPA pe baza unui nume de utilizator si a unei parole de acces furnizate de APIA si completeaza electronic declaratia de suprafata, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Apoi, in urma digitizarii parcelei, sistemul masoara si afiseaza suprafata, iar pentru a cerceta localizarea corecta a parcelei solicitantul are posibilitatea utilizarii unui instrument de masurat.

Cu declaratia de suprafata, fermierul se prezinta apoi la centrele APIA, unde depune cererea de plata, dupa care va completa un formular cu date de identificare ale exploatatiei si o anexa in care bifeaza schemele/masurile de sprijin solicitate.

Pentru fermierii care au depus cereri si in anii precedenti, formularul de identificare este pretiparit, fiind actualizat doar daca au aparut modificari.

"Campania de depunere a cererii de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata SAPS 2010 se deruleaza in perioada 1 martie - 17 mai 2010, insa declaratia de suprafata se poate deja completa electronic prin accesarea IPA online", transmit reprezentantii APIA.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#completa cerere subventii online, #plata fermieri APIA , #RCA