Una din doua romance vrea ca partenerul sa plateasca prima cina romantica

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 08:21
1600 citiri
Una din doua romance vrea ca partenerul sa plateasca prima cina romantica

In an de criza, jumatate dintre femeile din Romania asteapta ca partenerul sa plateasca toata consumatia la prima lor cina romantica.

In schimb, in anul 2007, cand inca Romania nu resimtea criza, studiile aratau ca doau o treime dintre reprezentantele sexului frumos aveau pretentia ca barbatul sa achite nota de plata la prima masa in doi.

Un studiu realizat de Ursus Breweries releva faptul ca femeile din Romania sunt mult mai deschise sa imparta nota de plata comparativ cu alte femei din regiune, 47% asteptandu-se la acest lucru, si mai mult la o prima intalnire decat cu partenerul curent.

Studiul mai concluzioneaza si ca "romantismul inca exista in Romania", trei sferturi dintre romani afirmand ca ar iesi la o bere cu partenerii lor. Circa 44% dintre romancele indragostite sunt dispuse sa plateasca jumatate din consumatie atunci cand ies cu partenerul stabil, fata de 35% in 2007. Interesant este ca barbatii romani nu sunt de acord cu acest lucru.

"89% dintre barbatii care au o relatie stabila considera ca ei trebuie sa plateasca atunci cand ies in oras cu partenera. Doar 10% dintre ei se impaca cu aceasta idee, oare pierd o oportunitate?", se intreaba realizatorii analizei.

"Romanii sunt oameni care iubesc cu pasiune si asta se vede si din comportamentul lor zilnic. Este important pentru noi sa intelegem si sa respectam comportamentul si atitudinea consumatorului nostru de bere. Realizam constant studii de piata si discutam cu consumatorii nostri pentru a intelege ce isi doresc si cum interactioneaza.

Romania isi pastreaza valorile traditionale in ceea ce priveste intalniri si cupluri dar, cu toate acestea, femeile romance ies in evidenta fata de media tarilor din centrul Europei ca cele mai deschise in a imparti nota de plata - ceea ce pentru mine, ca scotian celibatar, traind in Romania este foarte interesant", a declarat Grant McKenzie, vicepresedinte marketing Ursus Breweries.

Studiul a fost realizat online, in perioada septembrie-octombrie 2009, in 12 tari europene si releva schimbarile in comportament si atitudini ale consumatorilor atunci cand ies in oras, la o bere. In Romania studiul a fost realizat pe un esantion de 500 de persoane din mediul urban, femei si barbati.

Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#romani restaurant bani, #studiu Ursus Breweries Romania, #romani dragoste bani , #RCA