Cu cat se scumpeste gigacaloria in tara

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 19:44
2311 citiri
Cu cat se scumpeste gigacaloria in tara

Majorarea pretului gigacaloriei are loc in urma cresterii TVA-ului. Noul tarif va ramane neschimbat pana in luna martie 2011, iar scumpirea gigacaloriei se va face din anul urmator.

Cu toate acestea, edilii diferitelor localitati din tara vehiculeaza cresteri masive ale gigacaloriei locale, ceea ce contravine normelor stabilite de Guvern. Aceste valori pot avea la baza cauze care sunt determinate de conditiile din fiecare localitate, dar a trece peste legile impuse de Guvern constituie o contraventie.

Iata cateva valori care se vehiculeaza:

Bucuresti: de la 119 la 168

Timisoata: de la 162 la 187

Craiova: de la 165 la 250

Cluj: de la 164 la 340

Galati: de la 160 la 220

Cifrele de la Guvern se bat cap in cap cu cele ale edililor

Consilierii generali au aprobat cresterea pretului la gigacalorie in Capitala de la 119 la 124 de lei, marirea fiind impusa de cresterea TVA-ului de la 19 la 24. Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu a anuntat scumpirea incepand de anul viitor.

Numai la anul, cand va creste valoarea gigacaloriei, municipalitatea va putea sa stabileasca exact cine va beneficia de ajutoare si cine nu.

"Principala problema este ca facturile la energie electrica sunt lipsite de transparenta si probabil de aceea sunt si asa de umflate", sustine Tudor Popescu, specialist in probleme energetice.

Toate sursele spun ca nu vor mai exita suventii, ci un fel de ajutor social si numai pentru cei cu venituri sub 1.000 de lei lunar.

Reprezentantii Radet recunosc ca sistemul centralizat risca sa fie desfiintat, cum s-a intamplat in Baia Mare si Sibiu. Ei spun ca trebuie sa se faca niste praguri de venituri si subventia sa se acorde gradual.

In multe orase, locatarii se debranseaza si opteaza pentru centralele termice pe gaze sau pentru sobele cu lemne.

Oamenii cer sa fie informati din timp cu cat va creste pretul gigacaloriei ca sa-si poata lua si ei masuri, altfel nu isi vor putea plati facturile la iarna. Ei nu mai stiu pe cine sa creada, ce spune Guvernul sau ce spun edilii oraselor.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#pret gigacalorie tara, #scumpire gigacalorie , #utilitati
Comentarii
Poza Ivan
Ivan
rank 1
Debransati-va , debransati-va si iar debransati-va !