Explicațiile Rapidului, după ce un fan a fost acuzat de gesturi rasiste

Luni, 05 Februarie 2024, ora 08:20
1765 citiri
Explicațiile Rapidului, după ce un fan a fost acuzat de gesturi rasiste
Rapid e acuzată de rasism FOTO facebook

Clubul Sportiv Rapid Bucureşti a prezentat, într-un comunicat postat în social media, punctul său de vedere cu privire la un episod derulat la finalul meciului cu FTC Budapesta, episod care a avut-o în prim-plan pe handbalista franceză Beatrice Edwige.

“După încheierea partidei, sportiva franceză a acuzat un gest cu conotaţii rasiste îndreptat împotriva sa, gest făcut de un suporter rapidist şi petrecut în timpul desfăşurării jocului. La finalul partidei, directorul tehnic al CS Rapid, Rareş Fortuneanu, a discutat personal cu jucătoarea franceză, pentru a înţelege cele întâmplate, gestul acuzat nefiind observat de nimeni altcineva la momentul producerii sale”, notează Rapid Bucureşti.

În discuţia cu Rareş Fortuneanu, Beatrice Edwige a declarat ca gestul considerat a fi rasist a constat in atingerea obrazului cu degetul, adaugă Rapid.

“Rareş Fortuneanu a explicat handbalistei franceze faptul ca gestul relatat nu are în cultura locală absolut nicio conotaţie rasistă, explicând semnificaţia sa reală.

Clubul Sportiv Rapid nu încurajează manifestările rasiste de nici un tip, iar suporterii rapidişti au demonstrat în toate meciurile de Champions League din ultimile două sezoane un comportament ireproşabil din toate punctele de vedere.

Astfel, Clubul Sportiv Rapid consideră complet neîntemeiate acuzaţiile de rasism fie ele aduse şi unui singur suporter al clubului nostru”, se mai arată în comunicat.

Vicecampioana Rapid Bucureşti a fost învinsă duminică, pe teren propriu, de formaţia FTC Budapesta, scor 23-20 (16-11), în meci contând pentru etapa a XII-a din grupa B a Ligii Campionilor. Rapid e pe locul 7, în afara locurilor de play-off.

După meci, Beatrice Edwige, jucătoare a echipei din Budapesta, l-a acuzat pe un fan al Rapidului de rasism şi a avut un discurs foarte dur la finalul jocului disputat în Sala Polivalentă din Capitală.

”În primul rând, nu e vorba de toţi fanii Rapidului, nu vreau să-i pun pe toţi în aceeaşi categorie. Unii dintre ei au fost extraordinari, a fost o atmosferă foarte bună în sală, dar, la fel ca peste tot, există şi oameni idioţi, iar acel băiat cred că este idiot. În timpul meciului, nu ştiu exact ce înseamnă, dar mi-a arătat asta (n.r. duce mâna către faţă, FOTO, sus), mi-a arătat faţa.

Dacă îmi arăţi culoarea pielii, înseamnă că ai ceva cu mine. Am lăsat să treacă în timpul meciului pentru că nu era momentul, dar la final m-am dus la el pentru că am vrut să-l întreb care e problema. Mi-a zis: 'A, nu, nu am zis nimic, nu am făcut nimic'. Ar trebui să îţi asumi ce ai făcut!

Repet, nu vreau să pun toţi fanii Rapidului în aceeaşi oală. A fost vorba doar de un băiat prost, iar handbalul nu merita asta, eu nu merit asta. Chiar sper ca acest om să nu mai intre vreodată în sală. Din punctul meu de vedere, e un idiot care nu merită să fie catalogat fan al Rapidului.

Mereu când am văzut arena voastră am văzut că e o atmosferă frumoasă, dar acest om nu merită să fie numit fan al Rapidului”, a declarat sportiva din Franţa, potrivit digisport.ro.

Vedeta Rapidului, Albion Rrahmani, pe lista unui club celebru din Germania. Ce altă echipă a fost refuzată de Rapid
Vedeta Rapidului, Albion Rrahmani, pe lista unui club celebru din Germania. Ce altă echipă a fost refuzată de Rapid
Albion Rrahmani este unul dintre jucătorii de bază ai Rapidului fiind un atacant în mare formă în acest sezon ân ciuda unei accidentări serioase. Kosovarul este dorit de un club mare din...
Șumudică, anunț de ultimă oră despre venirea la Rapid și Bogdan Lobonț! "Nu știu dacă George Copos a făcut ce face Șucu"
Șumudică, anunț de ultimă oră despre venirea la Rapid și Bogdan Lobonț! "Nu știu dacă George Copos a făcut ce face Șucu"
Marius Șumudică a vorbit despre situația de la Rapid, unde echipa este în pericol să nu prindă cupele europene după ce patronul Dan Șucu a băgat peste 7 milioane de euro în transferuri....
#Rapid, #rasism, #explicatii, #fan, #suporteri, #conotatii , #stiri handbal